10 juli 2018

Inhoud combi abonnement: Courgette, Stengelui, Rode Biet en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Courgette, Stengelui, Rode Biet, Snijbiet, Sla en Komkommer.

Inhoud middel abonnement: Courgette, Stengelui, Rode Biet, Snijbiet, Sla en Sperziebonen.

Inhoud groot abonnement: Courgette, Stengelui, Rode Biet, Snijbiet, Sla, Sperziebonen en Peultjes.

Bericht van het land 

Jaaaaa, de zonnepanelen liggen op het dak en we hebben natuurlijk al flink wat zon! Wij vinden het super bijzonder dat zoveel mensen ons gesteund hebben met een paneel dat alle 44 panelen gefinancierd zijn! Ontzettend veel dank aan iedereen!!!

Ondertussen zijn we nog steeds volop aan het beregenen en maken we een rondje met de sproeiers. Non stop verplaatsen, een paar uur laten draaien en weer op het volgende stuk verzetten. Sommige gewassen zoals de prei en de zuurkoolkool hebben toch wel erg last van de droogte. Aan de andere kant is het een gunstig jaar wat betreft het onkruid. We hebben genoeg tijd om al het onkruid aan te pakken door op het juiste moment te schoffelen. In sommige jaren kun je door een aantal weken veel regen soms het land niet op en dit veroorzaakt dan op vele plekken een flinke onkruidgroei. Dus ondanks dat wij ontzettend zin hebben in een paar prachtige buien heeft het ook zo zijn voordelen. En… de tomaten beginnen te kleuren!!! 

Zomervakantie: In de zomervakantie kun je tijdelijk je abonnement stop zetten. Geef graag duidelijk in een mail aan wanneer je weg bent, wij stoppen dan tijdelijk de levering van je pakket. De automatische incasso loopt door en hierdoor bouw je een tegoed op die je in de boerderijwinkel kunt besteden in de vorm van boodschappen. Denk aan groente, fruit, eieren, brood, zuivel en evt droogwaren. Dit tegoed is geldig t/m eind december 2018. Daarna verloopt dit!! 

Iedereen een fijne week en hartelijke groet, Eline

Rode Bieten: dit zijn op en top zomerbietjes die zeer geschikt zijn om rauw te gebruiken als salade bijvoorbeeld. Schil ze en rasp ze fijn. Snijdt een stengelui erdoor en meng er mayonaise, stukjes augurk, peper en zout door en je hebt een geweldige salade!

Bewaartips: Alles kan het beste vochtig in een plastic zak of bak in de koelkast worden bewaard. De komkommers en courgette kunnen prima buiten de koelkast worden bewaard.

Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).