11 september 2018

Inhoud combi abonnement: Spitskool, Raapsteel en Waspeen en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Komkommer, Spitskool, Catalogna, Raapstelen, Chioggia bieten.

Inhoud middel abonnement: Spitskool, Catalogna, Raapstelen, Chioggia bieten, Sla en Tomaten.

Inhoud groot abonnement: Spitskool, Catalogna, Raapstelen, Chioggia bieten, Sla, Tomaten en Waspeen. 

Bericht van het land

Deze week zit er Catalogna in het pakket. Deze cichorei- achtige groente is geschikt om even te stoven/stomen en daarna met olijfolie, zout en citroen op smaak te brengen. De smaak is wat bitter als je hem rauw eet. Je kunt hem ook door de pasta doen of in een stamppotje verwerken, waardoor de smaak minder bitter wordt. Het bittere van deze groente is erg gezond voor de mens en helaas zijn we deze smaken steeds minder gaan eten met zijn allen, maar is het juist belangrijk om dit wel te doen. En hoe regelmatiger je bittere groenten toevoegt aan je dieet, hoe meer je smaak er ook aan zal wennen en het juist gaat waarderen! 

  • Bittere groenten activeren de spijsvertering waardoor voedsel efficiënter wordt opgenomen.
  • Bitterstoffen zorgen voor betere verzadiging waardoor afvallen makkelijker wordt, je minder snel trek krijgt en zoetbehoefte kan verdwijnen.
  • Ze hebben een gezond effect op de hart- en bloedsomloop en je gehele weerstand. Iedereen een goede week gewenst. Groet Eline en co

Chioggia Bieten: een mooie biet met kleurtjes binnen in, waardoor het erg leuk is om hem rauw te gebruiken in de salade: raspen of in dunne plakken met de kaasschaaf.  

Bewaartips: de raapsteel, catalogna en sla kunnen het beste vochtig in een plastic zak of bak in de koelkast worden bewaard, maar het beste is om deze groenten het eerste op te eten. De rest kan in de koelkast of schuurtje bewaard worden. In blokjes stoven kan natuurlijk ook met wat zout, knoflook en rozemarijn of thijm en je hebt een heerlijk gerecht.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).