14 augustus 2018

Inhoud combi abonnement: Paprika, Komkommer, Bospeen en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Paprika, Courgette, Komkommer, Bospeen en Snijbonen.

Inhoud middel abonnement: Paprika, Courgette, Komkommer, Bospeen, Sperziebonen en Aubergine.

Inhoud groot abonnement: Paprika, Courgette, Komkommer, Bospeen, Sperziebonen, Aubergine, Cherry Mix.

Bericht van het land

En daar kwam dan eindelijk wat regen naar beneden vallen!! Zo blij dat iedereen er van werd! Het was gewoon een geweldige ervaring na zo lang regenloos te zijn, weer buiten te lopen en gewoon nat te worden van hemelwater ipv zweet!

Met deze temperaturen en af en toe een kleine bui is het voor zowel de gewassen als werkers een hele verademing.

Door de té hoge temperaturen hebben onze tomaten het zwaar gehad en heel veel tomaten kregen dan ook zachte plekken, maar afgelopen week hebben wij 1100 potten tomatenmoes gemaakt! Dus iets minder tomaten in de zomer om vers te eten, maar wel in de winter in het pakket een zomers tintje! Maar nu alle zachte tomaten van de plant zijn, bied dat weer ruimte en energie in de plant voor de groene tomaten om door te rijpen.

Geniet van de week en eet smakelijk, Eline.

  • Aubergine: in de lengte dunne plakken snijden, insmeren met olijfolie, knoflook en wat peper en zout en dan onder de gril in de oven! Dit is ook lekker met courgette!
  • Aubergine schnitzel: in dunne plakken snijden in de lengte. Dan door het meel rollen, daarna door het ei en broodkruim en dan in de pan. Volgens Doro onze stagiaire is dit nog lekkerder dan een echte vlees schnitzel!
  • Snijbonen en Sperziebonen: kook een pannetje water en als het water kookt de in stukjes gesneden bonen erin en kort koken. Daarna een beetje zout en een klontje roomboter er door heen en smullen maar! Bonen kun je ook erg goed roerbakken/stoven, samen met een tomaat, ui en wat knoflook. Paprika ipv tomaat kan ook! 

Bewaartips: Alles kan het beste vochtig in een plastic zak of bak in de koelkast worden bewaard. De komkommers, courgette, paprika en aubergine vinden het buiten de koelkast fijner.

Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).