17 juli 2018

Inhoud combi abonnement: Courgette, Komkommer, Tomaten en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Courgette, Sperziebonen, Tomaten, Sla en Komkommer.

Inhoud middel abonnement: Courgette, Cherrytomaten, Prei, Tomaten, Sla en Komkommer.

Inhoud groot abonnement: Courgette, Cherrytomaten, Prei, Tomaten, Sla en Komkommer en Kapucijners.

Bericht van het land

Deze week plukken we de eerste tomaten uit de nieuwe tunnelkas! Lekker in de salade met een uitje, komkommer en een blaadje sla!

Verder is het natuurlijk nog steeds warm en wordt het ook alsmaar droger. Heerlijk voor de mensen die van hun vakantie genieten, maar voor de gewassen op de tuin en voor de mensen die er werken valt het niet echt mee. Gelukkig hebben we wel weer een mooi zwembad kunnen bouwen dus afkoeling tussendoor voor de harde werkers en onze kinderen natuurlijk!

Iedereen een goede week gewenst!

Hartelijke groet van alle Horsterhoffers!

Komkommersalade: snel, eenvoudig en bijzonder verfrissend:

Rasp de komkommer met een kaasschaaf in dunne lange plekken of met een keukenmachine. Meng de komkommer met een scheut water, azijn, peper, zout en een klein beetje suiker/ honing/ahornsiroop. En laat het even inwerken.

Courgette: is een super fijne groente die je overal in kunt verwerken. Denk aan geroosterde courgette in plakken met wat olijfolie, knoflook en peper en zout in de oven. Of courgette koekjes van geraspte courgette, een paar eieren, kruiden en evt wat meel en bak ze in een koekenpan.

Courgette soep, een favoriet van onze kinderen! 

Bewaartips: Alles kan het beste vochtig in een plastic zak of bak in de koelkast worden bewaard. De komkommers en courgette kunnen prima buiten de koelkast worden bewaard. 

Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).