2 oktober 2018

Inhoud combi abonnement: Gemengde bieten, Raapstelen, Paprika en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Gemengde Bietjes, Raapstelen, Rucola, Knolselderij en Boterbonen of Sperziebonen.

Inhoud middel abonnement: Gemengde Bietjes, Raapstelen, Rucola, Knolselderij, Boterbonen of Sperziebonen en Spitskool.

Inhoud groot abonnement: Gemengde Bietjes, Raapstelen, Rucola, Knolselderij, Boterbonen of Sperziebonen, Spitskool, Paprika en Broccoli.

Bericht van het land

De herfst heeft echt zijn intrede gedaan! Het blad komt van de bomen, het wordt alweer vroeg donker en de ochtenden en avonden zijn flink koud en mistig. En overdag een lekker zonnetje! We hebben de eerste nachtvorst gehad en daarmee wordt het tijd om de oogst binnen te halen. We hebben nu nog veel groenten op het land staan en gelukkig kan een groot deel wel tegen lichte nachtvorst. De gewassen die het niet fijn vinden dekken we af met doek.

In de glazen kas zijn alle komkommer planten opgeruimd en die maken plaats voor de winterpostelein.

Persoonlijk vind ik de herfst prachtig, met al die kleuren, flinke regenbuien, mistige ochtenden, regenbogen en prachtige luchten en daarbij een divers groente aanbod!

Iedereen een fijne week gewenst. Groeten Eline

  • Dinsdag 6 november het eerste dubbele abonnement
  • En we gaan weer varkensvlees pakketten maken en deze pakketten kunnen worden opgehaald op 12 en 13 oktober. Meld je eerst aan via info@horsterhof.nl om een of meerdere pakketten te reserveren.

Bewaartips: de rucola en raapsteel kan het beste vochtig in een plastic zak of bak in de koelkast worden bewaard, maar het beste is om deze groenten het eerste op te eten. De rest kan in de koelkast of schuurtje bewaard worden.

Spitskoolsalade: snel, makkelijk en lekker: Snijdt de spitskool zo fijn mogelijk. Doe er wat appel en rozijnen doorheen en maak de salade op smaak met een paar lepels mayonaise, yoghurt en peper en zout.

Knolselderij:– stamppotje met aardappels!  

– roerbakken in blokjes met wortel en biet

– in dunne plakken in de koekenpan gaar laten worden en vlak voor het opdienen een plak kaas erover laten smelten.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).