21 augustus 2018

Inhoud combi abonnement: Prei, Knolvenkel, Pepertjes, Paprika en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Prei, Paprika snack Knolvenkel, Pepertjes en Suikermais.

Inhoud middel abonnement: Prei, Paprika, Knolvenkel, Pepertjes, Suikermais en Sla.

Inhoud groot abonnement: Prei, Paprika, Knolvenkel, Pepertjes, Suikermais, Sla en Snijbonen.

Bericht van het land 

De zomervakantie is voor de meeste mensen afgelopen en alles begint weer in een ritme te komen. Op de boerderij merken wij dit goed.

We maken weer veel meer groentepakketten en in de boerderijwinkel loopt het storm. Ook de horeca in Arnhem waar wij steeds meer aan leveren heeft de smaak weer te pakken, de bestellingen worden weer aanzienlijk.

Voor ons boeren een mooie tijd van het jaar omdat bijna alles wat geplant en gezaaid is geoogst kan worden.

De dagen worden snel korter en er is geen licht meer om ‘s avonds lang door te werken of ‘s ochtends vroeg te kunnen beginnen.

Het weer zit ons na de mooie regens van vorige week goed mee, ‘s ochtends is er dauw op het land en overdag is het niet te warm. Kortom voldoende vocht voor een groeizaam najaar, en natuurlijk de ultieme tijd voor knolvenkel!

Geniet van je groenten en een fijne week!

Matthias 

Suikermais: Kook eerst een pannetje water en vervolgens doe je de mais erin. Kort koken en eten met een beetje boter en zout.

Pepertjes: lekker op een boterham met kaas, paprika of tomaat. Roerbak een stuk ervan door de nasi of roerbak gerechten. Het zijn wel chili pepers, maar niet al te pittig. Een zelfgemaakte kruidenboter met wat chili doet het ook erg goed.

Mocht je ze niet snel op krijgen, dan kun je er ook altijd nog 1 invriezen en op een later moment gebruiken. 

Bewaartips: Alles kan het beste vochtig in een plastic zak of bak in de koelkast worden bewaard. De paprika, pepertjes en snijbonen vinden het buiten de koelkast fijner. 

Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).