22 januari 2019

Inhoud combi abonnement: Pot Tomatenmoes, Sweet dumpling, Zuurkool, Prei, Rammenas, Yacon en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Pot Tomatenmoes, Uien, Sweet dumpling, Zuurkool, Prei, Rammenas, Yacon en Boerenkool.

Inhoud middel abonnement: Pot Tomatenmoes, Uien, Sweet dumpling, Zuurkool, Prei, Rammenas, Yacon, Boerenkool, Knolselderij en Veldsla.

Inhoud groot abonnement: Pot Tomatenmoes, Uien, Sweet dumpling, Zuurkool, Prei, Rammenas, Yacon, Boerenkool, Knolselderij, Veldsla en Brokkoli.

Bericht van het land

Deze week zit er geen winterpostelein in het pakket. De postelein is te bevroren om te snijden. Gelukkig kan de postelein wel wat hebben. Er zit een pot tomatenmoes in, die wij afgelopen zomer hebben geweckt. Een zomers tintje op een winterse dag! Daarnaast zijn de zaad – en plantgoed bestellingen de deur uit en gaan we weer een aantal nieuwe groenten uitproberen. Altijd leuk om te kijken of het iets is voorin het groentepakket! Geniet van de week en eet smakelijk. Groeten Eline

Yacon: Een verrassend frisse groente. Rasp hem op een grove rasp en voeg wat blokjes peer, appel en banaan erdoor en je hebt een heerlijke salade.

Sweet dumpling: een pompoen soort die lekker is om te roerbakken in kleine blokjes of dunne schijven in kokosvet. Wat zout erdoor en evt op het laatst flink wat knoflookpoeder!

Knolselderij: geschikt voor in de snert, maar ook om te verwerken in een stamppotje of in plakken roerbakken en voor het serveren een plak kaas erover laten smelten.

Bewaartips: De tomatenmoes is geweckt en dus erg lang houdbaar buiten de koelkast. De sweet dumpling en uien kunnen buiten de koelkast worden bewaard. De rest kan prima in de koelkast of schuur worden bewaard.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).