25 september 2018

Horsterhof groente abonnement 25 september 18

(Volgende groentelevering: Dinsdag 2 oktober (2018) 

Blauw krat = klein-abonnement –groot blauw krat = middel-abonnement –

Groot grijs krat = groot abonnement – Klein blauw krat = combi abonnement. 

Inhoud combi abonnement: Uien, Pepertjes, Rucola, Wortel en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Uien, Pepertjes, Rucola, Groenselderij, Groenlof en Wortel.

Inhoud middel abonnement: Uien, Pepertjes, Rucola, Groenselderij, Paprika, Broccoli en Sla.

Inhoud groot abonnement: Uien, Pepertjes, Rucola, Groenselderij, Paprika, Broccoli, Sla, Wortel en Bosbiet.

Bericht van het land

Deze week zit er in het kleine pakket een nieuwe groente: Groenlof, ook wel suikerij of suikerbrood genoemd. Lekker een keer wat anders! Het is een bladgroente die tussen witlof en andijvie in zit. De naam suikerbrood of suikerij verwijst direct naar chicorei en groenlof is dan ook naaste familie van de witlof. Er is dus niets zoets aan de plant, integendeel: een bittertje met een milde smaak. Hij kan dus zowel uitstekend rauw worden gegeten als gekookt of geroerbakt: Hieronder wat ideeën:

  • Rauw verwerkt in een salade met appel en honing(dressing).
  • In een roerbakschotel of stamppot.
  • In een ovenschotel met aardappel en ham.
  • In een gratin met aardappel en ui.

Deze dinsdag 25 september leveren wij zakken pompoenen voor iedereen die een pakket heeft, t.w.v. je eigen abonnement. Degene met een klein pakket heeft een zak pompoenen t.w.v. 9,00, het middel 11 enz. Dit doen wij omdat wij met kerst en oud en nieuw 1 week minder leveren en wel het hele maandbedrag wordt geïncasseerd. Leg de pompoenen lekker in je vensterbank en eet ze lekker op.

In het vorige bericht stond dat wij op 6 oktober het eerste dubbele pakket leveren, maar dit moet 6 november zijn! Excuses voor de fout!

En we gaan weer varkensvlees pakketten maken en deze pakketten kunnen worden opgehaald op 12 en 13 oktober. Meld je eerst aan via info@horsterhof.nl om een of meerdere pakketten te reserveren. 

Iedereen een fijne week gewenst!

 Bewaartips: de rucola, kan het beste vochtig in een plastic zak of bak in de koelkast worden bewaard, maar het beste is om deze groenten het eerste op te eten. De rest kan in de koelkast of schuurtje bewaard worden.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).