26 juni 2018

Inhoud combi abonnement: Tuinbonen, Komkommer, Prei en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Tuinbonen, Bosbiet, Komkommer, Prei en Courgette.

Inhoud middel abonnement: Tuinbonen, Bosbiet, Komkommer, Prei, Spitskool, Nieuw Zeelandse Spinazie en Oerkomkommer.

Inhoud groot abonnement: Tuinbonen, Bosbiet, Komkommer, Prei, Spitskool, Courgette, Nieuw Zeelandse Spinazie en Oerkomkommer.

Bericht van het land

En daar zijn de tuinbonen! Een mooie groene boon en ook groenkernig. Dit is van eigen zaadteelt. Harstikke leuk dus! Voor iedereen dus een zak tuinbonen. Het beste is om ze vers te eten, dan kun je ook de kleine driekhoekjes eraan laten zitten. Eerst water koken en dan vooral de bonen kort koken, daarmee worden ze niet zo droog en rimpelig. Lekker met een beetje mosterd. Je kunt ze ook een tijdje stoven/roerbakken met spekjes en een uitje. Of in een koude rijst salade verwerken.

Dan treft u ook nog Nieuw Zeelandse spinazie aan in het pakket. Dit is een hele andere plant dan de gewone spinazie. Deze plant gebruikt veel minder mest om tot een product te komen en hij groeit rankend over de grond. Oorspronkelijk komt hij uit Nieuw Zeeland en is familie van de ijskruidigen. Je kunt hem op dezelfde manier gebruiken als spinazie. Het heeft een bijzonder licht ziltig smaakje, past ook goed bij vis. Je kunt hem uitstekend roerbakken en in ovenschotels verwerken.

Iedereen een fijne week en eet smakelijk! 

Bewaartips: Alles kan het beste vochtig in een plastic zak of bak in de koelkast worden bewaard. De komkommers en courgette kunnen prima buiten de koelkast worden bewaard. 

Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).