28 augustus 2018

Inhoud combi abonnement: Bospeen, Rode Biet, Komkommer en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Mais, Paprika, Knolvenkel, Bospeen en Komkommer.

Inhoud middel abonnement: Mais, Paprika, Knolvenkel, Bospeen, Komkommer en Nieuw Zeelandse Spinazie.

Inhoud groot abonnement: Mais, Paprika, Knolvenkel, Bospeen, Komkommer, Nieuw Zeelandse Spinazie en Rode Biet. 

Bericht van het land

Ondertussen hebben we flink regen gehad en het effect op de tuin is enorm! Het gras wordt weer groen, dus binnenkort hopen we te kunnen stoppen met het bijvoeren van de koeien in de wei en dat ze weer volop van vers groen gras kunnen genieten. En er is een kalfje geboren afgelopen week! Een mooi brandrode koetje.

De boekweit die wij op lege bedden hebben gezaaid als groenbemester, vliegt de grond uit, evenals de gezaaide teelten. Voor de meeste bewaargroenten komt de regen te laat, maar gelukkig zijn er nog veel gewassen die baat hebben bij de hoeveelheid vocht die nu in de grond zit. Wij modderen weer lekker op onze laarzen door het land!

Tot volgende week! Groet Eline 

Suikermais: Kook eerst een pannetje water en vervolgens doe je de mais erin. Kort koken en eten met een beetje boter en zout.

Nieuw Zeelandse spinazie: een andere vorm van spinazie. Goed om te roerbakken, of in een stamppotje of in een ovengerecht. Steel en blad is allebei te gebruiken.

Knolvenkel salade: zo fijn mogelijk snijden en op smaak maken met wat citroen sap, olijfolie, peper en zout en je hebt in een oogwenk een simpele maar overheerlijke salade!

Soep: in de soep met courgette doet de venkel het ook erg goed! lekker met een scheutje room of een lepel crème fraiche! 

Bewaartips: Alles kan het beste vochtig in een plastic zak of bak in de koelkast worden bewaard. De paprika, komkommer en mais vinden het buiten de koelkast fijner. 

Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).