3 juli

Inhoud combi abonnement: Bosbiet, Komkommer, Sla en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Tuinbonen, Nieuw Zeelandse Spinazie, Bosbiet, Komkommer en Sla.

Inhoud middel abonnement: Bosbiet, Komkommer, Zaadvaste Komkommer, Sla, Koolrabi, Spitskool en Rode Uien.

Inhoud groot abonnement: Tuinbonen, Bosbiet, Komkommer, Zaadvaste Komkommer, Sla, Spitskool, Rode Uien en Courgette.

Bericht van het land

Deze week zit er voor de middel en grote pakketten een zaadvaste komkommer in het pakket. Wij hebben dit ras dit jaar voor het eerst geprobeerd. Het zaadvaste ras komt van Zaadbedrijf Bingenheim in Duitsland. Dit is een professioneel en leuk biologisch dynamisch bedrijf die zich als enige in Europa principieel bezig houdt met de veredeling van professionele zaadvaste rassen, zonder concessies. 95 % van onze benodigde zaden komen van Bingenheim. De zaadvaste komkommer heeft wat kleine stekeltjes en wat meer zaadlijsten in het midden van de komkommer, en wij persoonlijk vinden dat deze komkommer meer smaak heeft. U bent welkom om een smaak test te doen en de uitslagen te mailen naar ons!

En dan nog even het stukje van vorige week over de Nieuw Zeelandse Spinazie: Dit is een hele andere plant dan de gewone spinazie. Deze plant gebruikt veel minder mest om tot een product te komen en hij groeit rankend over de grond. Oorspronkelijk komt hij uit Nieuw Zeeland en is familie van de ijskruidigen. Je kunt hem op dezelfde manier gebruiken als spinazie. Het heeft een bijzonder licht ziltig smaakje, past ook goed bij vis. Je kunt hem uitstekend roerbakken en in ovenschotels verwerken.

Iedereen een fijne week en eet smakelijk!

Bosbiet: dit zijn op en top zomerbietjes die zeer geschikt zijn om rauw te gebruiken als salade bijvoorbeeld. Schil ze en rasp ze fijn. Snijdt een bosui of een kleine gewone ui en meng er mayonaise, stukjes augurk, peper en zout door en je hebt een geweldige salade! 

Bewaartips: Alles kan het beste vochtig in een plastic zak of bak in de koelkast worden bewaard. De komkommers en courgette kunnen prima buiten de koelkast worden bewaard. 

Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).