31 juli 2018

Inhoud combi abonnement: Courgette, rode biet, tomaat, basilicum en fruit.

Inhoud klein abonnement: Courgette, rode biet, tomaat, basilicum, prei en snijsla.

Inhoud middel abonnement: Courgette, rode biet, tomaat, basilicum, prei en snijsla, Oerkomkommer en komkommer.

Inhoud groot abonnement: Courgette, rode biet, tomaat, basilicum, prei, snijsla, Oerkomkommer, komkommer en paprika.

Bericht van het land

De droogte: We kunnen er niet over ophouden het is al weken lang het gesprek van de dag op de boerderij.

We hebben ook afgelopen weekend op een paar druppels na geen regen gehad. Doordat wij de meeste percelen kunnen beregenen is de schade aardig beperkt tot nu toe.

Op de percelen waar we niet kunnen beregen word het opbrengstverlies nu wel duidelijk in te schatten. De bewaarteelten als knolselderij, pompoen, rode biet en kolen zullen wij echt te kort gaan komen deze winter. Die zullen wij dan moeten aankopen van collega’s die hopelijk meer succes hebben dit jaar.

Het gras groeit niet en ondanks de ruime weides die wij voor de koeien hebben, komen wij wintervoer te kort en gaan wij deze week de eerste gras oogst van dit seizoen al in de wei voeren! Dat is wel echt een teken van weerextremen, de biologische boer die zijn koeien midden in de zomer hooi in de wei moet voeren.

De positieve kanten van de warmte zijn we dat de zoete bataat en yacon het enorm goed doen omdat zij van de hitte houden. Ook de suikermais ziet er veelbelovend uit en is dit jaar juist door de warmte een paar weken eerder klaar.

Fijne zonnige week gewenst Matthias 

Bewaartips: Alles kan het beste vochtig in een plastic zak of bak in de koelkast worden bewaard. De komkommers courgette paprika en tomaat vinden het buiten de koelkast fijner. 

Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).