8 januari 2019

Blauw krat = klein-abonnement –groot blauw krat = middel-abonnement – Groot grijs krat = groot abonnement – Klein blauw krat = combi abonnement.

Inhoud combi abonnement: Winterpostelein, Uien, Knolselderij, Muscaat Pompoen, Witte Kool, Wortel, Chinese Kool, Rode Biet en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Winterpostelein, Uien, Knolselderij, Muscaat Pompoen, Witte Kool, Veldsla, Wortel, Chinese Kool en Rode Bieten.

Inhoud middel abonnement: Winterpostelein, Uien, Knolselderij, Muscaat Pompoen, Witte Kool, Veldsla, Wortel, Chinese Kool, Rode Bieten en Savooiekool.

Inhoud groot abonnement: Winterpostelein, Uien, Knolselderij, Muscaat Pompoen, Witte Kool, Veldsla, Wortel, Chinese Kool, Rode Bieten, Savooiekool en Prei.

Bericht van het land

Allereerst wensen wij iedereen een vruchtbaar, gezond en goed nieuw jaar, met nieuwe mogelijkheden, kansen en vooruitgang! Wij hebben genoten van de rust tijdens de feestdagen, gezellig met het gezin spelletjes doen bij de warme kachel! Ondertussen borrelen de nieuwe ideeën en mogelijkheden en gaan wij weer fris aan de slag!

Leuk dat er zoveel mensen weer opnieuw én voor het eerst een vooruitbetaling willen doen! Dat helpt ons erg goed! De eerste zaad en plantgoed bestellingen zijn de deur uit naar onze leveranciers.

Iedereen heeft waarschijnlijk wel meegekregen dat met ingang van 1 januari 2019 de btw van 6 naar 9% is verschoven. Ter verduidelijking onze prijzen voor groentepakketten blijven gewoon het zelfde. Dit komt omdat wij alles voor de groentepakketten zelf produceren en niet inkopen. De btw heeft er dus bijna niks mee te maken

Muscaat pompoen: dit is een andere soort pompoen, verrukkelijk! Wij vinden hem een tikkeltje nootachtig. Bij ons is het een favoriet om de pompoen in schijfjes te roerbakken in kokosvet, met een beetje zout naar smaak en je hebt in een handomdraai een heerlijk gerecht. Maar zo is de muscaat pompoen net als alle andere pompoenen geschikt om in soepen, sauzen, curries en in ovengerechten te gebruiken.

Oven Roast: snijdt diverse groenten in dunne plakken of schijven en doe dit op een bakplaat met bakpapier. Flink wat olijfolie erover en alles even goed roeren, zodat er overal wat olie zit. Schuif het de oven in en na een uurtje op 220 graden is het klaar. Gaar en licht krokant! Je kunt variëren met de soorten groenten die je gebruikt. Denk aan: wortel, rode biet, knolselderij, aardappel, zoete aardappel, pompoen, pastinaak. Mocht je liever eerst wat voorkoken, dan kan dat ook en wordt de oventijd wat korter! Een frisse salade erbij en smullen maar.

Witte Kool salade: Snel klaar, bevat veel meer vitamine C dan bijvoorbeeld een sinaasappel en het is nog lekker ook! Rasp of snijd de witte kool zo fijn mogelijk. Snijd stukjes appel erdoor en voeg wat rozijnen toe. Maak het op smaak met bijvoorbeeld een sausje van yoghurt en mayonaise, peper en zout. Je kunt ook variëren door er geraspte wortel en gehakte noten doorheen te doen. Een salade van rode kool, witte kool en wortel is ook erg lekker!

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).