8 mei 2018

Inhoud combi abonnement: Sla, Raapsteel en Andijvie en fruit.

Inhoud klein abonnement: Sla, Andijvie, Snijbiet, Radijs (french breakfast) en Raapstelen.

Inhoud middel abonnement: Sla, Snijbiet, Radijs (french breakfast), Raapstelen, Koolrabi en Bosui.

Inhoud groot abonnement: Sla, Snijbiet, Radijs (french breakfast), Raapstelen, Koolrabi, Bosui, Rucola en Paksoy.

Bericht van het land 

Afgelopen donderdag en vrijdag hebben we veel tomaten en komkommers geplant. Ze krijgen meteen volop zon, waardoor we ze extra goed in de gaten moeten houden dat de planten niet slap gaan hangen doordat ze nog niet helemaal geworteld zijn. Ook kunnen de planten van bovenaf verbranden door de hitte. Om dit te voorkomen moeten we een paar keer per dag broezen (van bovenaf kort beregenen) zodat ze makkelijk water via het blad kunnen opnemen. Zo zie je maar, aan de ene kant is de warmte fijn en aan de andere kant kan het ook te heet zijn.

Verder zijn we buiten lekker aan het schoffelen en gaan we de knolselderij, groenselderij en stengelui planten deze week. Ook de koeien en varkens genieten van het gras en de zon.

Iedereen een goede week en hartelijke groeten van het Horsterhof team! 

Bewaartips: Alles kan het beste vochtig in een plastic zak of bak in de koelkast worden bewaard. Mochten de verse groenten toch wat slap worden, dan kun je ze het beste in een bak water zetten en een tijd daarin laten staan. Dan kunnen ze weer wat water in zich opnemen. 

Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook.