19 februari 2019

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.
Klein abonnement = helblauw krat.
Middel abonnement = groot donkerblauw krat.
Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Tomatenmoes, Witlof, Uien, Pastinaak, Prei en Fruit.
Inhoud klein abonnement: Tomatenmoes, Witlof, Uien, Winterpostelein, Boerenkool, Veldsla, Pastinaak en Prei.
Inhoud middel abonnement: Tomatenmoes, Witlof, Uien, Winterpostelein, Boerenkool, Veldsla, Pastinaak, Prei en Rode Kool.
Inhoud groot abonnement: Tomatenmoes, Witlof, Uien, Winterpostelein, Boerenkool, Veldsla, Pastinaak, Prei, Rode Kool, Knolselderij en Sweet Dumplin pompoen.

Bericht van het land informatief: graag lezen!

Wij hebben er twee nieuwe afhaaladressen bij, mochten er mensen zijn die graag overstappen naar een plek dichter in hun woonomgeving, neem dan graag contact met ons op! Het gaat om de Vijverlaan en de winkel de Groene Vos op de Hommelseweg 41.

Nieuw Kratten
Daarnaast hebben wij ook nieuwe abonnementen kisten voor het middel en het grote groente pakket. Het middel groente krat is donkerblauw en het grote groente pakket is zwart.
Daarnaast staat er vanaf deze week een doorzichtige bak op het afhaal adres waarin de eieren en de fruittassen worden gezet!

Dinsdag 5 maart wordt het laatste dubbele pakket geleverd. Vanaf dinsdag 19 maart leveren wij weer wekelijks! Let op, hiermee veranderd ook het incasso bedrag voor de fruittassen! Fruit en eieren zullen weer wekelijks geleverd worden!

Iedereen een fijne week en Hartelijke groeten!

Bewaartips: Alles kan prima in de koelkast, schuur of andere koude plek worden bewaard, behalve de tomatenmoes, uien en sweet dumplin. Die kunnen buiten de koelkast worden bewaard.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).

2 Wekelijkse Leveringen

Beste Groentepakketten klanten,

De 2 wekelijke leveringen lopen door tot het einde van het ‘winterseizoen’. Dit betekent dat wanneer de verse voorjaarsgewassen geoogst kunnen worden we weer omschakelijken  naar wekelijkse leveringen. Op de website en het bericht van het land zal dat gecommuniceerd worden, maar denk aan ca eind maart/ begin april 2019.

Hartelijke groeten, Matthias en Eline

22 januari 2019

Inhoud combi abonnement: Pot Tomatenmoes, Sweet dumpling, Zuurkool, Prei, Rammenas, Yacon en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Pot Tomatenmoes, Uien, Sweet dumpling, Zuurkool, Prei, Rammenas, Yacon en Boerenkool.

Inhoud middel abonnement: Pot Tomatenmoes, Uien, Sweet dumpling, Zuurkool, Prei, Rammenas, Yacon, Boerenkool, Knolselderij en Veldsla.

Inhoud groot abonnement: Pot Tomatenmoes, Uien, Sweet dumpling, Zuurkool, Prei, Rammenas, Yacon, Boerenkool, Knolselderij, Veldsla en Brokkoli.

Bericht van het land

Deze week zit er geen winterpostelein in het pakket. De postelein is te bevroren om te snijden. Gelukkig kan de postelein wel wat hebben. Er zit een pot tomatenmoes in, die wij afgelopen zomer hebben geweckt. Een zomers tintje op een winterse dag! Daarnaast zijn de zaad – en plantgoed bestellingen de deur uit en gaan we weer een aantal nieuwe groenten uitproberen. Altijd leuk om te kijken of het iets is voorin het groentepakket! Geniet van de week en eet smakelijk. Groeten Eline

Yacon: Een verrassend frisse groente. Rasp hem op een grove rasp en voeg wat blokjes peer, appel en banaan erdoor en je hebt een heerlijke salade.

Sweet dumpling: een pompoen soort die lekker is om te roerbakken in kleine blokjes of dunne schijven in kokosvet. Wat zout erdoor en evt op het laatst flink wat knoflookpoeder!

Knolselderij: geschikt voor in de snert, maar ook om te verwerken in een stamppotje of in plakken roerbakken en voor het serveren een plak kaas erover laten smelten.

Bewaartips: De tomatenmoes is geweckt en dus erg lang houdbaar buiten de koelkast. De sweet dumpling en uien kunnen buiten de koelkast worden bewaard. De rest kan prima in de koelkast of schuur worden bewaard.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).

8 januari 2019

Blauw krat = klein-abonnement –groot blauw krat = middel-abonnement – Groot grijs krat = groot abonnement – Klein blauw krat = combi abonnement.

Inhoud combi abonnement: Winterpostelein, Uien, Knolselderij, Muscaat Pompoen, Witte Kool, Wortel, Chinese Kool, Rode Biet en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Winterpostelein, Uien, Knolselderij, Muscaat Pompoen, Witte Kool, Veldsla, Wortel, Chinese Kool en Rode Bieten.

Inhoud middel abonnement: Winterpostelein, Uien, Knolselderij, Muscaat Pompoen, Witte Kool, Veldsla, Wortel, Chinese Kool, Rode Bieten en Savooiekool.

Inhoud groot abonnement: Winterpostelein, Uien, Knolselderij, Muscaat Pompoen, Witte Kool, Veldsla, Wortel, Chinese Kool, Rode Bieten, Savooiekool en Prei.

Bericht van het land

Allereerst wensen wij iedereen een vruchtbaar, gezond en goed nieuw jaar, met nieuwe mogelijkheden, kansen en vooruitgang! Wij hebben genoten van de rust tijdens de feestdagen, gezellig met het gezin spelletjes doen bij de warme kachel! Ondertussen borrelen de nieuwe ideeën en mogelijkheden en gaan wij weer fris aan de slag!

Leuk dat er zoveel mensen weer opnieuw én voor het eerst een vooruitbetaling willen doen! Dat helpt ons erg goed! De eerste zaad en plantgoed bestellingen zijn de deur uit naar onze leveranciers.

Iedereen heeft waarschijnlijk wel meegekregen dat met ingang van 1 januari 2019 de btw van 6 naar 9% is verschoven. Ter verduidelijking onze prijzen voor groentepakketten blijven gewoon het zelfde. Dit komt omdat wij alles voor de groentepakketten zelf produceren en niet inkopen. De btw heeft er dus bijna niks mee te maken

Muscaat pompoen: dit is een andere soort pompoen, verrukkelijk! Wij vinden hem een tikkeltje nootachtig. Bij ons is het een favoriet om de pompoen in schijfjes te roerbakken in kokosvet, met een beetje zout naar smaak en je hebt in een handomdraai een heerlijk gerecht. Maar zo is de muscaat pompoen net als alle andere pompoenen geschikt om in soepen, sauzen, curries en in ovengerechten te gebruiken.

Oven Roast: snijdt diverse groenten in dunne plakken of schijven en doe dit op een bakplaat met bakpapier. Flink wat olijfolie erover en alles even goed roeren, zodat er overal wat olie zit. Schuif het de oven in en na een uurtje op 220 graden is het klaar. Gaar en licht krokant! Je kunt variëren met de soorten groenten die je gebruikt. Denk aan: wortel, rode biet, knolselderij, aardappel, zoete aardappel, pompoen, pastinaak. Mocht je liever eerst wat voorkoken, dan kan dat ook en wordt de oventijd wat korter! Een frisse salade erbij en smullen maar.

Witte Kool salade: Snel klaar, bevat veel meer vitamine C dan bijvoorbeeld een sinaasappel en het is nog lekker ook! Rasp of snijd de witte kool zo fijn mogelijk. Snijd stukjes appel erdoor en voeg wat rozijnen toe. Maak het op smaak met bijvoorbeeld een sausje van yoghurt en mayonaise, peper en zout. Je kunt ook variëren door er geraspte wortel en gehakte noten doorheen te doen. Een salade van rode kool, witte kool en wortel is ook erg lekker!

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).

Beste Oogstdeler,

Via deze brief willen we u hartelijk bedanken voor uw steun in het afgelopen jaar. Door de afname van een groente pakket heeft u ons in staat gesteld om op een verantwoorde en duurzame manier voedsel te telen en investeert u, samen met ons, in een gezonde toekomst.

In 2018 is er veel gebeurd op de boerderij. Onze wensen om nieuwe tunnelkassen te bouwen en zonnepanelen te leggen zijn gerealiseerd! Dit is dan ook ronduit geweldig! Voor de zonnepanelen hebben wij een crowdfundingsaktie opgezet en wij zijn ontzettend dankbaar voor alle steun die er gegeven is in de vorm van positieve reacties en uiteraard ook in financiële middelen om de panelen te kunnen leggen.

Het jaar op zich heeft ons toch goede opbrengsten gegeven ondanks de langdurige droogte en hete dagen. Het was wel even wennen/schrikken om 3 maanden geen regen te krijgen en veel te moeten beregenen. En op de stukken waar we niet kunnen beregenen het aan te moeten zien hoe de grond openbarstte van de droogte. Scheuren in de grond van een halve meter diep! Er zijn een aantal teelten die het enorm zwaar hebben gehad zoals bijvoorbeeld de rode kool en groenselderij. De groenselderij is hierdoor weinig geworden maar de rode kool heeft zich toch nog ontpopt als kleine rode kooltjes! Bijzonder om te zien dat de grond zich positief ontwikkelt en krachtiger wordt om in zulke extreme omstandigheden toch nog een goede basis te vormen voor de gewassen.

De afzet van onze groenten vind nog steeds zijn weg via onze groente pakketten, de boerderijwinkel maar ook is er gretige vraag naar onze groenten bij de horeca in Arnhem. Wij hebben het afgelopen jaar 2 keer per week onze groenten bezorgd bij diverse horeca bedrijven en de vraag blijft groeien. Dit is voor ons natuurlijk erg fijn, maar nog veel fijner is dat er op deze manier meer biologisch wordt gegeten en daarmee ook de biologische landbouw wordt gestimuleerd, om zo meer biologische lokale producten richting de stad te krijgen. Wij zijn als bedrijf dan ook aan het kijken hoe wij dit kunnen verbeteren. Samen met De Groene Rijders die nu al voor ons alle Horeca bestellingen met een elektrische bakfiets in de binnenstad in Arnhem bezorgt. Daarnaast worden de plannen concreter dat De Groene Rijders onze groentepakketten gaan bezorgen in de Arnhemse binnenstad, zodat wij niet meer met onze dieselbus de stad in hoeven. Een andere wens die wij hebben is om grondwater ipv leidingwater te gebruiken voor onze spoelplaats, toiletten en het drinkwater voor de koeien.

Vol energie gaan wij ons komend jaar weer 100% inzetten . Wij blijven streven naar het realiseren van ons ideaal van biologisch, lokaal en seizoengebonden voedselproductie en willen meer aandacht besteden aan het vergroten van de betrokkenheid van consumenten bij lokale en duurzame productie van biologisch voedsel.

Vooruitbetaling:

Hartelijk dank aan de mensen die het afgelopen jaar een vooruitbetaling hebben gedaan voor het groente pakket en dit ook weer aankomend jaar gaan doen!! Dit helpt ons enorm, omdat de meeste kosten voor de teelt zitten in de voorbereiding en de aankoop van zaai- en plantgoed. Door vooraf te betalen zorgt u voor voldoende werkkapitaal voor het komende teeltjaar waarmee wij de kosten kunnen betalen. Mocht u dit ook willen doen, stuur dan graag een mail naar info@horsterhof.nl.

Wij wensen u een gezond en bijzonder goed jaar toe! Chris, Matthias & Eline