Courgette

Courgette: lekker door een ratatouille, in de soep, als salade in hele dunne plakken met wat olie, tomaat en basilicum, peper, zout en citroensap of in de oven.

Tuinbonen salade met hamblokjes

Recept van een klant – Tuinbonen salade met hamblokjes: Gekookte tuinbonen, ringen ui, hard gekookte en fijn gehakte eieren, fijn gehakte dille, bieslook en peterselie en hamblokjes door elkaar doen. Marinade maken van olie, azijn, zout en peper. Alles goed omscheppen en minstens een uur in de koelkast laten intrekken.

Tuinbonen

Tuinbonen: Bonen doppen en even laten koken met evt wat zout. Lekker om te eten met spekjes of mosterd. Het kan overal bij gegeten worden: aardappels, rijst, couscous. Probeer ook eens de gedopte boontjes van hun schil te ontdoen, er blijft vrijwel niets over maar het smaakt voortreffelijk in b.v. de salade.

Spitskooltaart

Spitskooltaart  Vorm of vuurvast schotel bekleden met plakjes bladerdeeg. De spitskool heel fijn snijden, kort roerbakken met wat ui, (kerrie) en zout, en hiermee de vorm vullen. Giet hierover een mengsel van losgeklopt ei en room. Ongeveer een half uur in de oven op 200 graden Celsius.

Spitskool salade

Spitskool salade De spitskool heel fijn snijden. Maak een dressing van olie, azijn, kruidenzout en mosterd. Laat de gesneden kool hier even lekker in doortrekken en garneer met wat peterselie en eventueel olijven.