Rode bieten aardappel salade

Rode bieten koken en afpellen en in blokjes snijden. Aardappelen koken en in blokjes snijden. Maak een dressing van olie, azijn of yoghurt of mayonaise of combinatie hiervan. Zoek nog wat lekkere dingen uit de koelkast erbij, zoals augurkjes, olijven, kappertjes. En nog wat geraspte rauwe ui. Beetje zout, peper, mosterd, gedroogde tuinkruiden. Alles dooreenmengen, mooi opdienen op grote schotel met randje winterpostelein en gameren met plakjes ei en augurk.

Witlofsalade

Vele soorten sausjes zij er te maken om de smaak van rauwe witlof wat te verlevendigen, bijv:

  • yoghurt, blokjes appel en gehakte noten.
  • mayonaise en ketchup
  • diksap, blokjes peer en blokjes kaas etc.

Witte koolsalade

Witte kool fijn raspen of heel fijn snijden met een snijmachine. Maak een dressing van yoghurt, gehakte noten en stukjes appel en schep dit erdoor. Even in laten trekken. Prima te combineren met een eenvoudige pasta of bijv. rösti (aardappelgerecht in de koekepan).

Knolvenkel salade

  1. Verwijder de harde pit uit de knolvenkel.
  2. snijd de knolvenkel zeer fijn
  3. meng partjes sinaasappel en appel erdoor heen
  4. voeg gewelde rozijnen toe en eventueel gehakte hazelnootjes of andere noten
  5. maak de knolvenkel aan met een dressing van yoghurt, mayonaise, honing en een beetje citroensap
  6. snijd het toefje groen van de knolvenkel fijn en strooi dit over de salade heen
  7. serveren op wat sla blaadjes
  8. voor de vleeseters: blokjes ham erdoor heen mengen

Knolselderij salade

  • knolselderij (of gedeelte ervan) schillen en fijn raspen.
  • een dressing van yoghurt of mayonaise, wat peper en zout en kappertjes erdoor.
  • mooi opdienen met een randje veldsla of winterpostelein.