Paksoy

Paksoy: Een knapperige frisse groente die zich goed leent voor roerbakken en kort stoven. 

 Snijd de paksoy in stukjes en kook of stoof ze met wat olie, zout, wat water en evt wat peper, karwijzaad of sojasaus.

Kook pasta en stoof de paksoy samen met een uitje. De pasta in een ovenschaal doen en daarover een laag paksoy, dan weer afdekken met pasta. Kaas en ei erover en smullen maar!

Snelle groentetaart

Verschillende stevige groente klein snijden. Even de kook erover en roerbakken met een uitje en knfolookteentje.

  • plakjes bladerdeeg in een platte vorm of vuurvaste schaal
  • bodem bestrijken met tomatenpuree
  • hierop de groente
  • afdekken met plakjes tomaat en kaas
  • ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven op 175 graden Celsius.
  • extra lekker met een garnering van olijven, kappertjes en tuinkruiden.

Preikoekjes

  1. Maak een pannekoekbeslagje van 1 ei, meel, melk, zout.
  2. Voeg extra een paar eetlepels rijstevlokken toe en laat het even inweken.
  3. Voeg de zeer fijngesneden prei toe.
  4. Bak ze als 3 in de pannetjes, langzaam, eerst met de deksel op de pan zodat ze kunnen garen.
  5. Warmhouden in een schaal op een pan kokend water.
  6. Een komplete maaltijd samen met een frisse wortelsalade met appeltjes en noten.