1 oktober 2019 – pompoenen levering

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.
Klein abonnement = helblauw krat.
Middel abonnement = groot donkerblauw krat.
Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Prei, Spitskool, Knolvenkel en fruit.
Inhoud klein abonnement: Prei, Sla, Rucola of Raapsteel, Spitskool en Knolvenkel. Inhoud middel abonnement: Prei, Sla, Rucola of Raapsteel, Spitskool, Knolvenkel, Sperziebonen, en Courgette.
Inhoud groot abonnement: Prei, Sla, Rucola of Raapsteel, Spitskool, Knolvenkel, Sperziebonen, Courgette en Komkommer.

Bericht van het land
En toen was het nat en oktober! Het blad verkleurt en komt met vaart van de bomen door de stevige wind die soms waait. Met alle regen die er nu valt is het op en top herfst.! Tijd voor pompoenen!
Kijk goed welke zak je mee neemt: Kleine zak geen label de rest wel!
Door de warme zomer ook dit jaar een prachtige oogst pompoen en dus voor iedereen een flinke zak.
Het is fijn voor het land dat er nu zoveel regen valt, de bodem is op een spa diepte nog steeds stof droog! Tot nu toe hebben we geluk met het oogsten, want op de dagen dat wij veel oogsten voor de pakketten en om de voorraad binnen te krijgen is het tot nu toe droog. Mooier kan niet! Ondertussen is de stal uitgemest, dus de koeien kunnen weer naar binnen als het blijft regenen.

Verder zijn er nog steeds enkele rundvleespakketten te vergeven, dus mocht je je nog willen aanmelden, dan graag een mailtje naar info@horsterhof.nl Ophalen is op vrijdag 4 oktober van 10 tot 17 uur en op zaterdag 5 oktober van 10 tot 13 uur.

Geniet van deze week en eet smakelijk!

Bewaartips: Alles in de koelkast, behalve de courgette en komkommer.

Kooktips:
– maak een lekker deegje of gebruik bladerdeeg en gebruik de prei als vulling voor een ovenschotel.
– De spitskool is heerlijk als salade, heel fijn snijden en met appel, rozijn, mayonaise, peper en zout op smaak maken, of juist met avocado of kip.
– Raapsteel heerlijk in een stamppotje.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. Het beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).