13 augustus 2019

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.
Klein abonnement = helblauw krat.
Middel abonnement = groot donkerblauw krat.
Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Tomaten, Knolvenkel, Courgette, Rode biet en fruit. Inhoud klein abonnement: Aubergine, Tomaten, Komkommer, Knolvenkel, Courgette en Rode biet.
Inhoud middel abonnement: Aubergine, Tomaten, Komkommer, Knolvenkel, Courgette, Rode biet, Sla en Waspeen.
Inhoud groot abonnement: Aubergine, Tomaten, Komkommer, Knolvenkel, Courgette, Rode biet, Sla, Waspeen en Puntpaprika.

Bericht van het land
Wederom was het afgelopen weekend in de winkel erg leuk om te merken dat mensen hun vakantie tegoed kwamen opgebruiken in de vorm van de Zelfoogst! Ook een mooie manier om weer eens op de boerderij rond te lopen!

Binnenkort is er een leuk evenement op de Horsterhof, in samenwerking met het restaurant ’t Amusement; Farm to Table op 25 augustus a.s! Het wordt een heuse beleving door je eigen lunch te verzamelen op het land waarmee de keukenbrigade er iets fantastisch van maakt, of je komt voor het gastronomische 15 gangen diner. Allebei kan natuurlijk ook! Kijk voor meer info op onze website www.horsterhof.nl, onder het kopje activiteiten!

Verder gaat het goed op de boerderij! We zijn buiten bij met al het onkruid en de gewasverzorging en we zijn klaar voor de regen die voorspeld wordt. Dan kunnen we lekker alle vruchtgewassen in de kas en tunnels verzorgen, alle overrijpe tomaten plukken die we laten hangen hebben voor het wecken! We wensen iedereen een goede week! Groet Eline

Rode bietensalade: schil en rasp deze verse zomerbietjes rauw. Maak op smaak met een fijn gesneden (stengel) uitje, stukjes augurk en zilverui. Beetje mayo, peper en zout erdoor en je hebt een fantastische salade!

• Courgette Venkel soep: na minstens 5 jaar nog steeds de favoriet van onze kinderen! Ze vragen zelfs of dit gemaakt kan worden! En ik heb een super simpel recept: ui en knoflook roerbakken, stukken courgetten en venkel erbij. Water en een bouillon blokje, peper en zout en op het eind pureren. Eventueel nog een scheut room erdoor.

Bewaartips: Rode biet, venkel en Sla in een vochtig plastic zak in de koelkast bewaren.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. Het beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).