14 mei 2019

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.
Klein abonnement = helblauw krat.
Middel abonnement = groot donkerblauw krat.
Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement Rode Biet, Koolrabi, Spitskool en Fruit.
Inhoud klein abonnement: Rode Biet, Wortel, Snijbiet, Koolrabi en Spitskool.
Inhoud middel abonnement: Rode Biet, Wortel, Snijbiet Of Sla, Koolrabi, Spitskool en Groenselderij.
Inhoud groot abonnement: Rode Biet, Wortel, Snijbiet, Koolrabi, Spitskool, Groenselderij en Sla.

Bericht van het land
Hoi trouwe en nieuwe klanten van de Horsterhof. Ik ben Lisa, eerstejaars studente aan de HAS Hogeschool in Den Bosch en loop een maand stage bij de Horsterhof om een beeld te krijgen van alles wat bij een biologisch landbouwbedrijf komt kijken. Vanaf 29 april sta ik vier weken tussen de plantjes en help dus ook met het oogsten van de groenten voor de pakketten die jullie elke week weer ophalen 🙂 Ik heb al veel geleerd in deze periode, maar hetgeen wat nu al de allergrootste indruk heeft gemaakt is te zien hoe hard de boeren werken om er alles aan te doen dat er mooie groentes van het land komen. Als ik één ding uit deze stage haal is het zeker wel het enorme respect dat ik heb gekregen voor de (biologische) boeren! Veel plezier met jullie verse groentepakket. Misschien zit er wel iets bij wat ik heb geoogst 😉

Rode Biet:
– Schillen en in kleine blokjes snijden. Stoven in een pan met wat zout, knoflook en tijm of rozemarijn en met 15 minuten is het klaar!
– Schillen en in kleine blokjes koken met zo min mogelijk water. Af laten koelen en stukjes sinaasappel, verse geitenkaas en pistachenoten erover heen, met een dressing van wat peper, zout en balsamico azijn.
– Stamppotje biet is ook een aanrader. Eventueel wat geitenkaas en noten erdoor heen.
Koolrabi: rauw op de vuist is dit het allerlekkerst volgens ons! Je kunt hem ook op een boterham doen met kaas, pindakaas of tahin. Door de salade en als je hem graag stooft of kookt smaakt hij meer naar bloemkool. Ook lekker met een sausje erbij.

Bewaartips: sla, snijbiet en groenselderij in een vochtig plastic zak en je kunt het dagen goed houden!
De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).