16 april 2019

Horsterhof groente abonnement 16 april 2019 (Volgende groentelevering: Dinsdag 23 April 2019)

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.
Klein abonnement = helblauw krat.
Middel abonnement = groot donkerblauw krat.
Groot abonnement = groot zwart krat.

Bericht van het land
Het voorjaar is in volle gang en dat betekent voor de groentepakketten volop blad-vers-groen. Deze week hebben wij de eerste spinazie in het pakket. Dit is de periode van het jaar waarin het lastig kan zijn om alle bladgewassen op tijd te gebruiken, omdat ze relatief slecht houdbaar zijn. TIP: Iedereen heeft wel een plastic zak in huis, stop alles daar in en zet het in de koelkast dan gaat het al een stuk langer mee.

Vanaf volgende week hopen wij de eerste koolrabi uit de kas te oogsten met daarop volgend spitskool en dan bospeen. Knolgewassen zijn altijd zeer beperkt in het voorjaar omdat de bewaring leeg is en ze een langere groeiperiode hebben en hierdoor dus pas begin van de zomer vers oogstbaar zijn.

De nieuwsbrief is dan eindelijk klaar en zit in het pakket! Wij proberen een keer per jaar een nieuwsbrief te schrijven over de ontwikkelingen op de boerderij.
Veel leesplezier! Fijne week gewenst De Horsterhoffers

Bewaartips: raapsteel, paksoi, sla, spinazie en radijs in een vochtig plastic zak en je kunt het dagen goed houden! De uien kunnen het beste buiten de koelkast worden bewaard.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).