16 juni 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag  23 Juni  2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Bosui, Sla, Andijvie en fruit.

Inhoud klein abonnement: Spitskool, Sla, Andijvie, Bosui en Komkommer.

Inhoud middel abonnement: Spitskool, Sla, Andijvie, Bosui, Bospeen OF Bosbiet en Bosknoflook.

Inhoud groot abonnement: Spitskool, Sla, Andijvie, Bosui, Bospeen OF Bosbiet, Komkommer, Paksoi en Courgette.

Bericht van het land

De komkommers komen nu echt lekker op gang  en ook de eerste courgettes zijn er! De planten hebben het erg zwaar gehad dit voorjaar met de vorst die over hun heen kwam. Maar gelukkig hebben de meeste planten het toch nog gehaald. Het leek namelijk dat alle courgette planten kapot waren gegaan, dus het was echt even spannend.

Ook de eerste bosbieten zijn er!

Verder is het lekker broeierig warm weer, het ideale klimaatje voor op de tuin na die droogte! Hopelijk komt er nog meer regen, voor nu alvast een goed begin! Iedereen een goede week gewenst!

Er zijn nog enkele vleespakketten beschikbaar:

In de weides is de droogte het best te merken, er groeit eigenlijk al een maand geen gras meer bij. Wij gaan mede om deze reden weer een of twee koeien slachten. Meld je via de email aan voor een rundvleespakket.

Een pakket weegt ca 4kg en kost rond de 60 euro. Een  pakket bevat ongeveer 10 soorten vlees zoals hamburgers, verse worst, biefstuk, gehakt etc etc. Op vrijdag en zaterdag 3 en 4 juli kunnen de pakketten worden opgehaald in de boerderijwinkel. Beide dagen tussen 10 en 17.00 uur! Meld je alleen aan voor een pakket, als je dit ook op deze dagen kunt komen ophalen.

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard. Het liefst vochtig in een plastic zak en je kunt de verse gewassen echt goed houden.  Leg je verse groenten niet gewoon in de koelkast, want dan wordt het slap!

Bosbiet: schillen en fijn raspen. Wat bosui fijn snijden en erdoor heen roeren, samen met fijn gesneden augurk. Op smaak maken met een paar flinke lepels mayo, peper, zout en evt wat yoghurt. En je hebt een heerlijke salade!

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).