18 juni 2019

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.
Klein abonnement = helblauw krat.
Middel abonnement = groot donkerblauw krat.
Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Sla, Bosui, Komkommer en Fruit
Inhoud klein abonnement: Spitskool, Sla, Andijvie, Bosui en Komkommer.
Inhoud middel abonnement: Spitskool, Sla, Andijvie, Bosui, Komkommer en Nieuw Zeelandse Spinazie.
Inhoud groot abonnement: Spitskool, Sla, Andijvie, Bosui, Komkommer, Nieuw Zeelandse Spinazie en Bospeen.

Bericht van het land
Gelukkig is dit seizoen heel anders dan het vorige seizoen. We hebben nu regelmatig veel regen en moeten soms wachten met planten en schoffelen voordat we de grond op kunnen. Gelukkig geen gezeul met beregeningsbuizen! En het onkruid is ook aardig onder de duim! De komkommers zitten nu lekker in productie dus voor iedereen een komkommer in het pakket en bij deze is het komkommer seizoen geopend 
We hebben dit jaar ook voor het eerst een stuk vlas staan, een hele slanke hoge plant met prachtige blauwe bloemetjes. Dit gaat in samenwerking met een groep studenten van Artez en Wageningen die het linnen project hebben opgezet. Uiteindelijk worden er linnen t shirts van gemaakt! Mocht je de bloeiende vlas willen komen bekijken, dan ben je welkom doordeweeks of bijvoorbeeld op vrijdag en zaterdag als de winkel open is. Iedereen een goede week gewenst! Eline

NieuwZeelandse Spinazie: je kunt hem gebruiken op dezelfde manier als de gewone bladspinazie. Maar omdat hij wat steviger is en de steeltjes ook kunt eten is hij ook erg geschikt om te roerbakken.
Spitskool: lekker in een wok gerecht, maar rauw in persoonlijk onze favoriet! Zo fijn mogelijk snijden en wat appel, rozijnen en noten erdoor. Op smaak maken met een beetje mayonaise, peper en zout. Evt nog een scheut yoghurt door dit sausje en er door heen roeren. Deze salade kan overal bij en je kunt hem zo uitgebreid maken als je wil. Stukjes ei of spekjes ipv de rozijnen kan natuurlijk ook!

Bewaartips: sla, andijvie, NZ spinazie, bosui in een vochtig plastic zak in de koelkast en je kunt het dagen goed houden.
De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).