19 mei 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag 26  mei  2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Spitskool, Knolvenkel, Rode en Witte Uien en fruit.

Inhoud klein abonnement: Spitskool, Sla, Knolvenkel, Uien en Bosknoflook.

Inhoud middel abonnement: Spitskool, Sla, Knolvenkel, Uien, Bosknoflook en Koolrabi.

Inhoud groot abonnement: Spitskool, Sla, Knolvenkel, Uien, Bosknoflook, Bospeen en Prei.

Bericht van het land

Deze week spitskool uit de tunnelkas in uw pakket! Dit jaar heeft de spitskool het erg mooi gedaan en zijn het mooie kolen geworden. Ze zijn mooi puntig en wat losser van structuur dan de spitskool van buiten. Het verschil zit hem in dat de kolen buiten wat langzamer groeien, vaker te maken hebben met wind en droogte waardoor ze wat compacter worden. Je kunt er een heerlijke salade van maken door het fijn te snijden met appel, rozijnen en noten te mengen. Op smaak maken met wat yoghurt/mayo en peper en zout.

De bosknoflook die ook in het pakket zit heeft nog geen vliesje van binnen, waardoor je het hele bolletje kunt gebruiken en fijn kunt snijden.

Verder zijn wij als boeren lekker druk met het plantgoed wat er aan komt, dus lege vakken in de kassen opruimen, bemesten en klaarmaken voor de paprika’s, aubergines en oerkomkommers. We gaan de wortels en pastinaken zaaien, en de palmkool en knolvenkel planten. Fijn dat er stagiaires en vrijwilligers zijn die door mee te draaien, ook veel dingen kunnen leren!

Geniet van deze week en eet smakelijk!

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard. Het liefst vochtig in een plastic zak en je kunt de verse gewassen echt goed houden.  Leg je verse groenten niet gewoon in de koelkast, want dan wordt het slap! Uien beter droog en buiten de koelkast bewaren.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).