2 juni 2020

Inhoud combi abonnement: Bosui, Spinazie, Sla en fruit.

Inhoud klein abonnement: Bosui, Bospeen, Paksoy, Spinazie, Koolrabi.

Inhoud middel abonnement: Bosui, Bospeen, Paksoy, Spinazie, Koolrabi, Prei.

Inhoud groot abonnement: Bosui, Bospeen, Paksoy, Spinazie, Koolrabi, Prei, Peterselie en Sla.

Bericht van het land

En toen was het alweer juni! De eerste komkommers zitten er aan te komen waar veel van ons naar uit kijken! Komkommers zijn een intensief gewas, ze worden elke 2 á 3 dagen gesnoeid om de hoeveelheid vruchten en zijranken in toom te houden zodat de plant niet te zwaar belast wordt. Daarnaast snoeien we het blad aan de onderkant af en toe op, en draaien we de plant in. Dit snoeiwerkje komt vrij precies en bij elke plant maak je beslissingen welke vruchten je laat zitten en welke niet.

Dus het voelt heerlijk om bijna de eerste sappige komkommers te mogen oogsten!

We zijn hoopvol dat er deze week regen aan komt! Alles beter dan deze zon en droge wind! Ondertussen zijn we dankbaar voor het water wat uit onze puls komt om mee te beregenen!

Geniet van deze week! Groeten Eline

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard. Het liefst vochtig in een plastic zak en je kunt de verse gewassen echt goed houden.  Leg je verse groenten niet gewoon in de koelkast, want dan wordt het slap!

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).