20 november 2018

Inhoud combi abonnement: Winterpostelein, Uien, Yacon, Wortel, Witte Kool, Paprika en fruit.

Inhoud klein abonnement: Winterpostelein, Uien, Savooiekool, Paprika snack, Yacon, Wortel, Witte Kool.

Inhoud middel abonnement: Winterpostelein, Uien, Savooiekool, Paprika snack, Yacon, Wortel, Witte Kool, Pastinaak, Paprika.

Inhoud groot abonnement: Winterpostelein, Uien, Savooiekool, Paprika snack, Yacon, Wortel, Witte Kool, Pastinaak, Paprika, Bloemkool en Rucola.

Bericht van het land

Deze week zit er een flinke zak winterpostelein in uw pakket. Door het weer van afgelopen weken is de winterpostelein flink doorgegroeid en vandaar dat we erg veel postelein hebben staan en graag geven we u de kans om hier op verschillende manieren van te genieten:

Winterpostelein tips: laat de postelein vooral in de zak zitten en leg het in de koelkast. Als de postelein een tikkeltje vochtig is, kun je dit echt dagen goed houden.

  • Een frisse salade met wat geroosterde zonnebloempitten en pompoenpitten en een dressing van olie, azijn, ,peper en zout.
  • Een stamppot rauwe winterpostelein.
  • Roerbak wat ui, champignons, oesterzwam of shiitake en knoflook en maak op smaak met peper en zout. Pan van het vuur en een flinke hand winterpostelein erdoor heen roeren en je hebt een fantastisch bijgerecht!

 

Yacon: een groente die we dit jaar voor het eerst in de kas hebben geteeld, en hij groeide weelderig. Hij kreeg een fantastische massa blad met gele bloemen en werd wel 3,5 meter hoog!! Het was erg spannend tijdens het seizoen wat hij aan vrucht ging maken, maar het is een leuke oogst! Het is een knol wat erg goed rauw gebruikt kan worden, als salade. Het is wat knapperig met een fruitige smaak en wordt ook wel grondappel genoemd. Oorspronkelijk komt hij uit Peru. Hij heeft tal van goede eigenschappen, zoals:

  • Yacon bezit een zeer lage waarde op de glycemische index.
  • Yacon bezit een zeer lage hoeveelheid calorieën, wat uitzonderlijk is voor een zoetstof.
  • Yacon bezit de grootste hoeveelheid F.O.S. = inuline van alle bekende voedingsbronnen op de wereld, interessant voor diabetici.
  • Yacon bezit bijzonder veel inuline, welke zorgt voor de overheerlijke mild zoete smaak van yacon.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).