21 januari 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag 4 februari 2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Veldsla, Pompoen, Uien, Winterpeen, Witlof, Knolselderij en fruit.

Inhoud klein abonnement: Bosje Landkers, Pompoen, Uien, Tomatenmoes, Winterpeen, Witlof, Knolselderij en Rode Biet.

Inhoud middel abonnement: Veldsla, Bosje Landkers, Pompoen, Uien, Tomatenmoes, Winterpeen, Witlof, Knolselderij en Rode Biet.

Inhoud groot abonnement: Veldsla, Bosje Landkers, Pompoen, Uien, Tomatenmoes, Winterpeen, Witlof, Knolselderij, Rode Biet en Bloemkool.

Bericht van het land

De winter is nog steeds niet in zicht en we hebben besloten deze week al het land te bemesten en te ploegen. Het liefste hadden wij iets drogere omstandigheden afgewacht met wat serieuze vorst op komst.

In de kassen zijn de winterteelten bijna op, omdat door het mooie weer de verschillende plantingen snel naar elkaar toe zijn gegroeid. Deze week alweer de laatste keer veldsla uit eigen kas en de winterpostelein gaat nog even door gelukkig.

Het teeltplan voor seizoen 2020 is alweer klaar en het zaad en plantgoed is weer besteld. Het eerste plantgoed voor de kas komt alweer half februari. Komende week zaaien wij de eerste raapsteel, spinazie en de bospeen in de kas en begint het teeltseizoen 2020 voor ons  echt!

Ook beginnen wij komende week met de eigen opkweek van speciale tomaten, pepers en aubergine soorten. Wij zaaien dit jaar weer veel extra’s voor de plantjes markt die afgelopen jaar een denderend succes was! Dit jaar is de plantjes markt op vrijdag en zaterdag 1 en 2 Mei! Zeker de moeite waard om alvast in je agenda te schrijven. Ook voor mensen met maar een klein voortuintje of slechts een balkon is er van alles mogelijk. En natuurlijk een goed excuus voort een bezoekje aan de boerderij.

Een goede week met veel eet en kookplezier! Groeten Matthias.

Tomatenmoes: voor veel mensen echt een favoriet! Heerlijk als tomatensap, tomatensaus of in soep, lasagne of pasta. Het zijn de tomaten van afgelopen zomer die gekookt, gezeefd en geweckt zijn, zonder enige toevoeging!

Landkers: of barberakers, een salade met pit. Lekker met veldsla en een dressing met noten en feta. Of op een boterham met kaas of pindakaas!

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard, behalve de uien, tomatenmoes en de pompoen. Een koude schuur of kelder kan ook, mits het niet al te vochtig is.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).