21 juli 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag  28 Juli  2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement Courgette, Russian Kale, Oer komkommer en fruit.

Inhoud klein abonnement: Snijbiet, Aubergine, Sla, Sperziebonen en Courgette.

Inhoud middel abonnement: Snijbiet, Sla, Sperziebonen, Courgette, Russian Kale en Tomaten.

Inhoud groot abonnement:  Snijbiet, Sla, Sperziebonen, Courgette, Tomaten, Palmkool en Prei.

Bericht van het land

Deze week dan ook voor de combi en middel pakketten de Russian Kale in het pakket. In het bericht van het land van 7 juli staat een leuk recept hiervoor. Mocht je hem niet meer in je mailbox hebben, dan staat hij nog op onze website www.horsterhof.nl

En de eerste tomaten kunnen we in de pakketten doen deze week! Gelukkig is het nu weer flink warmer en zonniger en dat hebben alle kasgewassen hard nodig.

Door de natte periode van vorige week hebben de komkommers valse meeldauw gekregen. Dit is een schimmel die vooral voorkomt op het blad, waardoor het blad weinig tot geen fotosynthese heeft, waardoor de groei langzamer gaat en er ook minder vruchten tot rijping komen. We hebben al het slechte blad moeten snoeien en hopen dat door de zonnige periode de planten weer een beetje kunnen bijtrekken en de oogst ook weer toeneemt.

Iedereen een fijne week gewenst! Hartelijke groet, Eline en co!

Afgelopen zondag 19 juli en maandag 20 juli kwam restaurant The Green Rose koken op onze boerderij met als thema: Serata Italiana. Het was een erg gezellige sfeer met lichtjes en alle tafeltjes op gepaste afstand in onze stro schuur! Lekker eten en een goede organistatie van the Green Rose!

Courgette en Aubergine in de oven: snijdt de aubergine en courgette in dunne plakken en meng ze met olijfolie en geperste knoflook. Daarna op een bakplaat in de oven onder de grill en je hebt een heerlijk gerecht!

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard. De courgette, aubergine en komkommer hoeven niet perse in de koelkast. Bladgewassen het liefst vochtig in een plastic zak en je kunt ze lang goed houden. 

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).