24 maart 2020

(Volgende groentelevering: Dinsdag 31 maart 2020)

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Raapsteel, Winterpeen, Prei en fruit.

Inhoud klein abonnement: Raapsteel, Winterpeen, Knolselderij, Prei en Groenselderij.

Inhoud middel abonnement: Raapsteel, Winterpeen, Knolselderij, Prei, Groenselderij en Pompoen groen.

Inhoud groot abonnement: Raapsteel, Winterpeen, Knolselderij, Prei, Groenselderij,  Pompoen groen en Landkraal.

Bericht van het land

Het zonnige weer van de afgelopen dagen is direct zichtbaar in de kas! De planten groeien goed met wat warmere temperaturen. Vandaag dan ook de eerste raapstelen! Wel zijn ze afgedekt met een laagje doek, zodat ze niet bevriezen ‘s nachts.

Ondertussen zijn de tomatenplanten verspeend, dit betekent dat we ze in grotere potten zetten om te kunnen groeien om later in het seizoen te worden uitgeplant.

Verder zijn wij jullie als vaste pakkettenklant ontzettend dankbaar in deze roerige tijden om het bedrijf door te kunnen laten lopen en hiermee ook enigszins financieel stabiel te blijven.

Hopelijk blijven jullie allemaal fit en gezond, wij doen in ieder geval ons best om mooie en lekkere producten te telen! We kunnen deze week ook buiten beginnen met planten en zaaien en dat is fantastisch! Zet hem op en geniet van een stamppotje raapsteel!

Komende weken is de Horsterhof met de auto vooral bereikbaar na 16.00 uur, maar met de fiets de hele dag! Mocht je toch ‘sochtends met de auto op de boerderij komen, zeg dit dan tegen de wegwerkers, dan laten ze je erdoor!

Iedereen een fijne week gewenst!

Knolselderij: lekker in een stamppot, maar ook in dunne plakken gestoofd in de koekenpan. vlak voor het opdienen een plak kaas laten smelten!

Ook is de knolselderij geschikt om te roerbakken, stoven, in de lasagne, soep of zelfs heel fijn geraspt of gesneden rauw in de salade is hij lekker!

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard.  Een koude schuur of kelder kan ook, mits het niet al te vochtig is. De pompoen het beste op kamertemperatuur!

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).