27 augustus 2019

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.
Klein abonnement = helblauw krat.
Middel abonnement = groot donkerblauw krat.
Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Catalogna, Cherry tomaat en Pompoen.
Inhoud klein abonnement: Catalogna, Cherry tomaat, Knolvenkel, Pompoen en Courgette.
Inhoud middel abonnement: Catalogna, Cherry tomaat, Knolvenkel, Pompoen, Courgette en Komkommer.
Inhoud groot abonnement: Catalogna, Cherry tomaat, Knolvenkel, Pompoen, Courgette, Komkommer en Bospeen.

Bericht van het land
Afgelopen zondag was het ‘Farm to Table’ diner op de boerderij, met een kleine 80 gasten was het gezellig druk!
Iedereen kreeg bij aankomst op de boerderij een kistje en een oogst mes om vervolgens zelfstandig de tuinen en kassen te verkennen. Als het kistje vol zat werd het bij de buiten keuken, op naam en voorzien van tafelnummer achter gelaten. De koks van Restaurant ‘t Amusement toverden het om in een prachtige lunch. Er werd volop van het eten genoten en het was een ontzettend gezellige dag.

Afgelopen week hebben wij tomatenmoes gemaakt. Al de overrijpe tomaten inclusief coeur de boeuf en cherry soorten werden gekookt, gezeefd en in een pot gedaan, voorzien van deksel en vervolgens geweckt. Onze tomatenmoes zorgt voor een zomerse vulling in de winterse pakketten.

Het zelfoogsten van afgelopen maand was een denderend succes! Er was veel animo en wij hebben enorm genoten om te zien hoe gelukkig het mensen kan maken om zelf te mogen kiezen wat ze willen eten en oogsten. Het enthousiasme van de zelfoogsters heeft ook zijn weerslag op ons boeren, waardoor wij hebben besloten aankomende maand door te gaan met de zelfoogst! Iedereen blijft dus welkom elke vrijdag en zaterdag op openingstijden van de winkel! Wij gaan komende winter bekijken hoe wij het zelfoogsten volgend jaar definitief op de kaart kunnen zetten. Geïnteresseerden kunnen zich in de winkel en via email alvast opgeven voor een mailinglijst bij interesse voor een zelfoogst abonnement volgend jaar.

Catalogna: oorspronkelijk uit Italië, een lekker bittertje en super gezond voor de gal en lever! We zouden met zijn allen regelmatig wat meer bittere groenten moeten eten. Snijdt wat blad fijn door de salade met tomaat, komkommer, feta, noten en een dressing.

Bewaartips: Catalogna in een vochtig plastic zak in de koelkast bewaren. En alle vruchtgewassen kunnen in principe buiten de koelkast worden bewaard.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. Het beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).