29 oktober 2019

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.
Klein abonnement = helblauw krat.
Middel abonnement = groot donkerblauw krat.
Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Knolselderij met loof, Rode kool, Raapsteel en Fruit. Inhoud klein abonnement: Wortelpeterselie met loof, Knolselderij met loof, Rode kool, Bindsla en Raapsteel.
Inhoud middel abonnement: Wortelpeterselie met loof, Knolselderij met loof, Rode kool, Bindsla, Raapsteel en wortel.
Inhoud groot abonnement: Wortelpeterselie met loof, Knolselderij met loof, Rode kool, Bindsla, Raapsteel, wortel en Cherry tomaat.

Bericht van het land
Het is prachtig herfst weer en de nachten zijn koud. Vanochtend hadden wij de eerste nachtvorst op het land. Los van een beetje onkruid is er niets gesneuveld, maar de tijd dringt nu om alle bewaargroenten binnen te krijgen. Komende week oogsten wij de rode kool, witte kool, winterpeen, pastinaak en rode biet. Dan kunnen wij beginnen met mest rijden en de eerste stukken ploegen, en dan kan het land in winter rust.

In de kas zijn de laatste plantingen winterpostelein en veldsla gedaan. Over ongeveer twee weken kunnen wij beginnen met oogsten van de veldsla. Een goede week gewenst!

Belangrijk: Het eerste dubbele pakket zal worden uitgeleverd op dinsdag 19 november De hierop volgende pakketten zullen zijn: 3 december, 17 december en dan weer in het nieuwe jaar op 7 januari 2020! De fruittassen worden dus om de week geleverd. Hiermee veranderd het incasso bedrag. De eieren worden verdubbeld.

Iedereen een goede week gewenst en veel kookplezier!

De wortelpeterselie: is een gewas waar we een paar ruggen van gezet hebben, een leuk gewas, een mooie oogst met een prachtige maat wortelpeterselie. Je kunt er van alles mee: in de salade, stoofpot, curry’s, soep en ook bakken. Bij deze een recept voor Zoete Wortel-peterselie Schotel: 250 wortel, 200g wortelpeterselie, 1 ui, 2 eetlepels olie, snuifje tijm en snuifje rozemarijn, 2 eetlepels geroosterde pompoen of zonnebloempitten, sap van 1/2 sinaasappel, peper naar behoefte. Snipper de ui. Schrob de wortelpeterselie en de wortels en snij ze in (schuine) plakjes. Fruit de ui met tijm en rozemarijn. Doe de wortelpeterselie en de wortel bij de ui en giet na 1 minuut het sinaasappelsap erbij. Doe de deksel op de pan en laat in 5 -10 minuten gaar stoven (zo nodig nog wat water toevoegen). Roer op het laatst de geroosterde pitten erdoor en bestrooi eventueel nog met een beetje versgemalen peper. Lekker met rijst of gebakken aardappeltjes.

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. Het beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).