3 september 2019

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.
Klein abonnement = helblauw krat.
Middel abonnement = groot donkerblauw krat.
Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Suikermais, knolvenkel, Sperzieboon, Komkommer en fruit.
Inhoud klein abonnement: Suikermais, knolvenkel, Sperzieboon, Komkommer en rode biet.
Inhoud middel abonnement: Suikermais, knolvenkel, Sperzieboon, Komkommer courgette en spitskool.
Inhoud groot abonnement: Suikermais, knolvenkel, Sperzieboon, Komkommer courgette, spitskool en paprika

Bericht van het land
Het najaar is in zicht en de dagen worden snel korter, ’s ochtends zitten de velden onder de dauw en de afrijping van kolen, pompoenen en knolselderij is in volle gang. Het lijkt allemaal een beetje voorbarig maar er is duidelijk een omslag gaande. Voor onze prachtige rivierkleigrond is dit de mooiste periode van het jaar. De bodemtemperatuur is maximaal en onze bodem is perfect in staat om die warmte zo lang mogelijk vast te houden. Beregenen is bijna niet meer nodig en wij hoeven ons enkel zorgen te maken om het oogsten in goede banen te leiden. Deze maand maken wij de zuurkool en beginnen wij met de oogst van de pompoenen. Geniet van de groenten en een goede week gewenst!

Kooktips:
Wisten jullie dat verse suikermais rauw ook super lekker is? En dat komkommer gebakken nog meer smaak heeft? De sperzieboontjes pas in het water gooien als het kookt!

Bewaartips: Alles in de koelkast!

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. Het beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).