30 juli 2019

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.
Klein abonnement = helblauw krat.
Middel abonnement = groot donkerblauw krat.
Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Aubergine, Komkommer en Oer komkommer, Courgette en Fruit.
Inhoud klein abonnement: Aubergine, Oer + Komkommer, Nieuw Zeelandse Spinazie, Courgette, Zomerpompoen.
Inhoud middel abonnement: Aubergine, Oer + Komkommer, Nieuw Zeelandse Spinazie of prei, Courgette, Sperziebonen en Spitskool.
Inhoud groot abonnement: Aubergine, Oer + Komkommer, Courgette, Sperziebonen, Chili peper, Spitskool en Prei.

Bericht van het land
Ondertussen zijn we nog steeds bezig met de beregeningsbuizen en hebben we helaas geen regen gehad afgelopen weekend. Wij verplaatsen de beregening buizen rond de tuin om zodoende vocht in de grond te houden.

• Over een tijdje gaan we weer tomatenmoes maken, dus mochten er her en der nog potten van ons staan zou u deze dan in uw abonnementenkratje willen doen zodat wij ze opnieuw kunnen gebruiken? Wij gebruiken alleen de 720ml potten alle andere maten zijn niet welkom! 
• Elke vrijdag en zaterdag is onze boerderijwinkel open en op deze dagen bent u ook welkom om met een mandje over de tuin te gaan en zelf uw groenten te oogsten. De eerste keer zal er iemand van ons mee gaan om wat uit te leggen, zodat u de volgende keer zelfstandig kunt. Nadat u alles verzameld heeft, komt u langs de kassa om het af te rekenen en lekker koken en eten maar! Een mooie manier om (met je kinderen) de boerderij te bekijken, de planten en de dieren te zien.
• Recept: Zappalito ofwel Zomerpompoen: Een groene ronde courgette die je uitstekend kunt roerbakken, in soepen kunt gebruiken of kunt vullen. Je verwijderd de zaden midden in, maakt een lekker mengsel met rijst, (vegetarisch) gehakt, uitje, chilipeper, kerrie, ananas. Je kunt hem vullen met dat wat je zelf lekker vindt, tomaten, champignons, feta kaas noten.. Als je hem uitgehold hebt even voor garen in een hete oven op 180 graden. Daarna vulsel erin en dan nog ca 20 min in de oven.

Bewaartips: Nieuw Zeelandse spinazie in een vochtig plastic zak in de koelkast bewaren. Lekker stoven met wat knoflook, uitje, chilipeper, tomaat.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. Het beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).