30 juni 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag  7 Juli  2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Courgette, Komkommer, Spitskool en fruit.

Inhoud klein abonnement: Knolvenkel, Komkommer, Sla, Courgette en Bosbiet.

Inhoud middel abonnement: Knolvenkel, Komkommer, Sla, Courgette, Bosprei en NieuwZeelandse Spinazie.

Inhoud groot abonnement: Knolvenkel, Komkommer, Sla, Courgette, Bosprei en NieuwZeelandse Spinazie en Spitskool.

Bericht van het land

Deze week is de knolvenkel van buiten geoogst! Ze zijn iets kleiner dan normaal, maar dit komt door de droogte, gelukkig is de smaak er niet minder om en wat ook leuk is, is dat de Koninginnepage graag haar eitjes in de buurt van de knolvenkel legt, waardoor de mooie grote gestreepte rupsen het venkelloof kunnen eten. Een heus plaatje om zo’n rups tegen te komen! We laten de rupsen lekker door eten van het venkel loof.

Nu de vakantie tijd eraan begint te komen, willen we graag aan iedereen nog even uitleggen dat we tijdens de zomervakantie het abonnement kunnen pauzeren. Geef graag via de email door welke weken/data je op vakantie bent en op welke naam het pakket staat, dan zullen wij hem pauzeren. Aangezien de incasso wel doorloopt bouw je een tegoed op, die je in de boerderijwinkel kunt komen verzilveren tegen boodschappen.

Dit tegoed is geldig tot half december 2020 (de winkel is de laatste weken gesloten ivm kerst en oud/nieuw).

Iedereen een goede week gewenst en hartelijke groeten namens het Horsterhof team!

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard. Het liefst vochtig in een plastic zak en je kunt de verse gewassen lang goed houden. 

Bosbiet: schillen en fijn raspen. Wat bosui fijn snijden en erdoor heen roeren, samen met fijn gesneden augurk. Op smaak maken met een paar flinke lepels mayo, peper, zout en evt wat yoghurt. En je hebt een heerlijke salade!

Sla: een groente waar je van alles mee kan doen: de stevige soorten kun je goed roerbakken, een salade maken met fruit en noten, of juist een hartige variant met geitenkaas, komkommer en wat geroosterde pitjes en zaden, door de stamppot!

Op een boterham met kaas,  pindakaas of tahin. Door de pasta salade, linzensalade of bonen of rijst salade.

Als je het helemaal niet meer weet, dan kun je er zelfs een lekkere slasoep van maken.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).