30 oktober 2018

Inhoud combi abonnement: Raapsteel, Bloemkool, Meiraap en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Raapsteel, Kievitsboon, Bloemkool, Knolvenkel en Meiraap.

Inhoud middel abonnement: Raapsteel, Bloemkool, Knolvenkel, Meiraap, Cherry Tomaat en Wortels.

Inhoud groot abonnement: Raapsteel, Bloemkool, Knolvenkel, Meiraap, Cherry Tomaat, Wortels en Andijvie.

 

Bericht van het land 

BELANGRIJKE INFORMATIE:

Volgende week op dinsdag 6 november zal het eerste dubbele pakket geleverd worden. Dit betekent dat wij om de week gaan leveren.

Schrijf de volgende data graag in je agenda voor de leveringen van de groente, fruit en eieren: 6 en 20 november, 4 en 18 december. Dinsdag 9 januari is weer het eerste pakket in het nieuwe jaar!

In de tussenweek wordt er dus niets geleverd. De mensen met een fruittas krijgen dus om de week een fruittas. De eieren zullen worden verdubbeld.

Ondertussen wordt het land leger en leger doordat wij de groenten binnenhalen. Door het droge weer lukt dit ook gemakkelijk en zijn de wortels en bieten mooi schoon. De tunnelkassen en glazenkas staan mooi vol met veldsla, winterpostelein en landkers. De hele winter kan iedereen genieten van vers groen winterblad!

De raapsteel komt nu ook uit de kas en dit is voorlopig de laatste raapsteel, dus geniet nog graag van een fris stamppotje of een raapsteel salade met noten, sinaasappel en geitenkaas!

Eetsmakelijk! Vriendelijke groet, Eline

Kievietsboon: Deze week zitten er kievitsbonen in het kleine pakket. De platte bonen kun je in zijn geheel gebruiken door ze in stukjes te snijden en te wokken. Degene die dik zijn kunnen gedopt worden en kook je de boon.

Meiraap: Een frisse knol die rauw erg lekker is, in kleine blokjes door de salade, of geraspt als salade met een dressing van yoghurt en mayonaise. Stoven of roerbakken kan ook!

Bewaartips: De venkel, andijvie, meiraap, bloemkool en raapsteel (in plastic of natte theedoek) in de koelkast, bonen en tomaten kunnen buiten de koelkast worden bewaard. 

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).