Horsterhof groente abonnement 26 Maart 2019 (Volgende groentelevering: Dinsdag 2 April 2019)

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.
Klein abonnement = helblauw krat.
Middel abonnement = groot donkerblauw krat.
Groot abonnement = groot zwart krat.

Bericht van het land Wat leuk om vandaag weer zoveel eigen groenten te kunnen oogsten! Voor iedereen een bos raapsteel en een krop sla. Afgelopen winter hebben wij een nieuwe zaaimachine aangeschaft en de mooie ronde radijsjes zijn hiervan het resultaat! Het was wel even wennen om deze zaaimachine af te stellen, aangezien er nu voor het eerst zoveel af te stellen was! Zeker in verhouding tot onze vorige zaaimachine. We zijn afgelopen vrijdag ook buiten begonnen op het land! Verschillende soorten sla, peulen en kapucijners zijn geplant en deze week gaan we verder met de spitskool en uien! Verder wordt er hard gewerkt op het erf om alles netjes te maken: het varkensweitje wordt verplaatst, kruidentuintjes zijn aan gelegd achter de kas en de hagen zijn flink gesnoeid! Kortom, op zo’n bedrijf gebeurd er van alles. Iedereen een fijne week gewenst en geniet van deze lente dagen! Groet Eline

Raapstelen: Een lekker stamppotje met fijngesneden rauwe raapsteel is verrukkelijk! Of je maakt een salade met noten, sinaasappel en een dressing!
Knolselderij: in plakken gaar stoven en op het laatst bedekken met een plak kaas, even laten smelten en direct opeten: ronduit heerlijk! Je kunt de knolselderij ook in vierkante blokjes snijden en dit roerbakken totdat het gaar is, op smaak maken met kruiden of een roomsausje. In soepen doet hij het ook erg goed! Zelfs als puree is hij geschikt!

Bewaartips: Rucola, raapsteel, sla en radijs in een vochtig plastic zak en je kunt het dagen goed houden! De rode biet en knolselderij gedijen ook in de koelkast, maar kunnen ook in een schuurtje bewaard worden.
De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).