4 december 2018

Inhoud combi abonnement: Uien, Rode Kool, Yacon, Prei, Veldsla, Zuurkool en fruit.

Inhoud klein abonnement: Winterpostelein, Uien, Rode Kool, Pastinaak, Yacon, Prei, Veldsla, Zuurkool.

Inhoud middel abonnement: Winterpostelein, Uien, Rode Kool, Pastinaak, Yacon, Prei, Veldsla, Zuurkool, Rammenas en Boerenkool.

Inhoud groot abonnement: Winterpostelein, Uien, Rode Kool, Pastinaak, Yacon, Prei, Veldsla, Zuurkool, Rammenas en Boerenkool. 

Bericht van het land

Het is alweer de laatste maand van het jaar en het een na laatste dubbele pakket van 2018.

Al het land is bemest en geploegd en heeft de hele winter om tot rust te komen. Onze rivierkleigrond heeft de rust nodig om te verweren om zo weer een bewerkbare structuur te krijgen voor het vroege voorjaar. De kassen staan bomvol prachtige wintergroente. De winterpostelein veldsla en landkers groeien nog flink door. De zeer zachte herfst, die we bijna achter de rug hebben heeft ze goed op weg geholpen. Persoonlijk ben ik een ontzettend fan van deze drie prachtige wintersalade groenten. Ze groeien rustig door, houden van koel weer en zijn dus perfect voor de Nederlandse winter.

Het is voor mij bijna onbegrijpelijk dat bijna heel Nederland Italiaanse sla koopt in de winter? Terwijl wij in ons klimaat prachtige en zeer smaakvolle saladegroenten midden in de winter kunnen telen in een ongestookte kas. Onze wintersalade groenten passen zoveel meer bij onze voedingsbehoefte in de winter. En om niet te vergeten hoe ontzettend veel vrachtwagens er eigenlijk zinloos op en neer rijden.

Voor iedereen een fijne week gewenst en geniet van de (salade) groenten.

Matthias

Overheerlijke Winterse Salade: Winterpostelein en Veldsla wassen en evt iets kleiner snijden. Stukjes appels, geroosterde zonnebloempitten of pompoenpitten erdoor en wat geraspte rammenas. Op smaak maken met een dressing van olie, azijn, peper, zout en honing en smullen maar!

Yacon: is uitermate geschikt om rauw te gebruiken als salade, lekker raspen.

Je kunt de Yacon ook gebruiken in een curry gerecht. 

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604 beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).