5 mei 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag 12 mei  2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Sla, Rucola of Radijs, Koolrabi, Raapsteel en Uien.                                                                           

Inhoud klein abonnement: Sla, Rucola of Radijs, Koolrabi, Raapsteel en Uien               

Inhoud middel abonnement: Sla, Rucola of Radijs, Koolrabi, Raapsteel, Uien en Spinazie.                                                                                                                                

Inhoud groot abonnement:  Sla, Rucola of Radijs, Koolrabi, Raapsteel, Uien, Spinazie en Knolselderij.                                                                                                      

Bericht van het land

Afgelopen weekend hadden wij de plantjesmarkt op de boerderij. Het was weer een groot succes. Alles wat wij hadden opgekweekt en van ons eigen plantgoed over hadden is allemaal verkocht! De plantjesmarkt is een jaarlijks terugkerend evenement op de boerderij. Elk jaar het eerste weekend van Mei!

Op de tuin zijn wij nog volop aan het zaaien en planten, afgelopen week gingen de tomaten en komkommers de kassen in en komende week planten wij de knolselderij, sjalotjes, rode bieten, groenselderij en zaaien wij de mais.

Afgelopen dagen heeft het her en der wat geregend maar alles is te droog en wij hebben veel te weinig neerslag gehad en met de huidige voorspellingen lijkt het er op dat wij deze maand weer volop moeten beregenen. Beregenen kostte ons veel tijd afgelopen jaren en daarom hebben wij dit voorjaar een aantal extra beregeningsbuizen gekocht om het verplaatsen van de beregening te minimaliseren.  Iedereen een goede week gewenst en veel eetplezier!!

Lege Potten!

In de zomer maken wij  veel tomatenmoes en dit jaar ook augurken in potten. Deze producten komen dan in de winter in de groentepakketten. Ook de zuurkool maken wij sinds vorig jaar voor een deel in potten wat erg goed bevalt. De zuurkool is dan lang houdbaar thuis en de smaak is perfect!

Omdat potten kostbaar zijn en wij deze heel graag recyclen, willen wij iedereen vragen potten voor ons te sparen. Het gaat om 720ml potten van onze tomatenmoes en Jori pindakaas is bv de zelfde maat. Andere maten liever niet!

Wist je dat:

  • Het loof van de koolrabi heerlijk is om te stoven of roerbakken?
  • Je van raapsteel een lekker voorjaars soepje kunt maken?
  • De spinazie voor de middel en grote pakketten de eerste spinazie van buiten is en Matthias dit de mooiste spinazie ooit vind?

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard. Het liefst vochtig in een plastic zak en je kunt de verse gewassen echt goed houden.  Leg je verse groenten niet gewoon in de koelkast, want dan wordt het slap! Uien beter droog en buiten de koelkast bewaren.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).