7 januari 2020

Volgende levering: 21 januari 2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Veldsla, Zuurkool, Witte Kool, Yacon, Bosje Landkers, Rode bieten en fruit.

Inhoud klein abonnement: Veldsla, Zuurkool, Witte Kool, Yacon, Rammenas Paars of zwart, Bosje Landkers, Rode Bieten en Prei.

Inhoud middel abonnement: Veldsla, Zuurkool, Witte Kool, Yacon, Rammenas Paars of zwart, Bosje Landkers, Rode Bieten, Prei en Aardperen.

Inhoud groot abonnement: Veldsla, Zuurkool, Witte Kool, Yacon, Rammenas Paars of zwart, Bosje Landkers, Rode Bieten, Prei,  Aardperen en een Pompoen.  

Bericht van het land

Wij wensen iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar! Dat het voor iedereen  een groeizaam jaar mag worden op vele gebieden!

Wij hebben genoten van fijne en gezellige feestdagen, genietend van het feit dat wij even niet hoefden te werken!

En nu gaan wij weer met frisse moed het nieuwe jaar in, de komende week zullen wij ons bezig houden met het teeltplan. Wij zullen de hoeveelheid zaad en plantgoed doorrekenen en bestellen en kijken naar nieuwe teelten en  gewassen.

Het land is ondertussen bemest en zal nog worden geploegd en hopelijk krijgen we daarna nog een mooie vorstperiode.

Gisteren hebben wij genoten van de yacon, in schijfjes geroerbakt in een klontje boter om even de pure smaak te ervaren en kook ideeën op te doen. Tot onze verrassing was het erg lekker, zonder zout, kruiden of een sausje ging de hele pan leeg! Hij blijft knapperig en krokant! Uiteraard kun je een hoop verschillende gerechten met de yacon maken als je ze wel in een saus verwerkt of er iets bij maakt.

Iedereen een goede week gewenst en veel kookplezier!

Vanaf 1 januari 2020 zullen we dit ‘bericht van het land’ alleen nog digitaal verstrekken, met het oog op papier verbruik. We gebruiken al lange tijd gerecycled papier, maar het is natuurlijk nog beter om helemaal niet meer zoveel te printen. Geef je op als je dit bericht doorgemaild wilt krijgen! Stuur een mailtje naar info@horsterhof.nl. Wat ook een optie is om op maandag middag onze website te bekijken, want hier plaatsen we dit bericht van het land ook op.

Landkers: of barberakers, een salade met pit. Lekker met een dressing met noten en feta.

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard, behalve de pompoen. Een koude schuur of kelder kan ook. De yacon, zuurkool en salade groenten als eerste eten!

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).