8 oktober 2019

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.
Klein abonnement = helblauw krat.
Middel abonnement = groot donkerblauw krat.
Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Zoete Bataat, Andijvie, Witte Kool en fruit.
Inhoud klein abonnement: Zoete Bataat, Andijvie, Groenlof, Witte Kool en Knolvenkel. Inhoud middel abonnement: Zoete Bataat, Andijvie, Groenlof of Roodlof, Witte Kool, Knolvenkel en Paprika punt.
Inhoud groot abonnement: Zoete Bataat, Andijvie, Groenlof of Roodlof, Witte Kool, Knolvenkel, Paprika punt en Broccoli.

Bericht van het land
Het jaargetijde verandert en daarmee ook de inhoud van de pakketten. De zomergroenten maken plaats voor de herfst en winter gewassen. Dit geeft een fantastisch aanbod en diversiteit! Deze week zit er groenlof of roodlof in uw pakket, een gewas die een beetje tussen de witlof en andijvie in zit. Deze groente kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. Hieronder een recept met pasta en groenlof of roodlof.
Geniet van deze week en eet smakelijk!

Ingredi├źnten voor groen- of roodlof pasta met roomkaas, gehakt circa 400 g groenlof/roodlof, 300 g tagliatelle, scheutje olijfolie, 1 ui, 250 g champignons, circa 200 g roomkaas, 1 el gedroogde Italiaanse kruiden, 400 g gehakt, scheutje melk peper en zout, naar smaak tomaat en/of komkommer. Eventueel wat verse rozemarijn of oregano.

Bereiding groenlof of roodlof met pasta en roomkaas Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui en de champignons in stukjes. Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan, voeg de ui toe en bak op een middelhoog vuur. Verdeel het gehakt in kleine stukjes, bestrooi het met zout en peper en bak deze, samen met de ui, mooi bruin. Voeg dan de champignons toe en bak even mee. Voeg de roomkaas, kruiden en een scheutje melk toe aan het geheel. Laat op een zacht vuur een paar minuten sudderen. Was de groenlof of roodlof en snijd in reepjes. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en roerbak hierin de reepjes groenlof of roodlof een paar minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep wat pasta in een grote schaal, meng het gehakt met saus en de groenlof erdoor. Voor de frisse touch is het heerlijk om wat stukjes tomaat en/of komkommer toe te voegen door de pasta.


Bewaartips:
Alles in de koelkast. Paprika kan evt buiten de koelkast worden bewaard.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. Het beste bereikbaar na 19.00 uur) www.horsterhof.nl info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).