Bericht van het land 11 augustus 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag  18 augustus  2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement Tomaten, Sla , Courgette en fruit.

Inhoud klein abonnement: Tomaten, Courgette, Sla, Komkommer, Knolvenkel.

Inhoud middel abonnement: Tomaten, Courgette, Sla, Komkommer, Knolvenkel en Groene Chilli peper.

Inhoud groot abonnement:  Tomaten, Courgette, Sla, Oer Komkommer, Knolvenkel, Stengelui en Groene Chilli peper.

Bericht van het land

Het zomerweer houd deze keer lang aan. Het is een hele uitdaging om alle gewassen die we telen aan de groei te houden. De hitte en droogte zijn echt fors op het moment. De beregening draait van ’s ochtends 7.00 tot ‘s avonds 23.00 uur. De hele dag door wordt er met beregeningsbuizen gesjouwd, van het ene vak naar het andere en zo rond en rond. De planten overleven het zeker op deze manier, maar ze groeien er wel langzamer door. Zo heeft de knolvenkel her en der een bruin randje door de droogte, maar dat mag de pret vast niet drukken. Maak er een frisse salade van of een courgette – venkelsoep!

Wij zelf hebben het uiteraard ook heet, maar gelukkig genieten we dankbaar van ons zwembad wat we elk jaar bouwen van landbouwplastic en de hooibalen (wintervoer) voor de koeien . Tussen het werken door hoor je regelmatig gespetter en zie je verschillende mensen met kleren en al in het zwembad springen en daarna weer aan het werk gaan J

Iedereen een fijne week gewenst!

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard. De courgette, komkommer en  chilipeper,  hoeven niet perse in de koelkast. Bladgewassen het liefst vochtig in een plastic zak en je kunt ze lang goed houden. 

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).