Bosbiet salade

Deze vroege bietjes zijn bij uitstek geschikt om rauw te eten: dun schillen, raspen en aanmaken met zout, olie azijn en evt. wat ui, bieslook, augurk. Mooi op een bedje van sla!

Hartige taart van snijbiet

(2 pers.)
400 g gesneden snijbiet
150 g gekruid en gebakken gehakt of 100 g oude/of geitenkaas.
Voor het deeg:
125 g bloem
60 g boter
½ tl zout
4 el kwark
Kneed een stevig deeg van de ingrediënten en leg dit een half uur afgedekt in de koelkast.
Stoof de groente ongeveer 5 minuten met een snufje zout en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm op een met bloem bestoven vlak.
Bekleed een ingevette ovenschaal met het deegje en schep de groente er in.
Verdeel het gebakken gehakt of de kaas over de schotel en versier deze eventueel met overgebleven reepjes deeg (als een appeltaart).
Bak de hartige taart ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.
Heerlijk met een kleine salade er bij en/of met een soep vooraf.