Tuinbonen

Tuinbonen: Bonen doppen en even laten koken met evt wat zout. Lekker om te eten met spekjes of mosterd. Het kan overal bij gegeten worden: aardappels, rijst, couscous. Probeer ook eens de gedopte boontjes van hun schil te ontdoen, er blijft vrijwel niets over maar het smaakt voortreffelijk in b.v. de salade.

Spitskooltaart

Spitskooltaart  Vorm of vuurvast schotel bekleden met plakjes bladerdeeg. De spitskool heel fijn snijden, kort roerbakken met wat ui, (kerrie) en zout, en hiermee de vorm vullen. Giet hierover een mengsel van losgeklopt ei en room. Ongeveer een half uur in de oven op 200 graden Celsius.

Spitskool salade

Spitskool salade De spitskool heel fijn snijden. Maak een dressing van olie, azijn, kruidenzout en mosterd. Laat de gesneden kool hier even lekker in doortrekken en garneer met wat peterselie en eventueel olijven.

 

Kapucijners

Kapucijners: Een lekkere en makkelijke groente die je overal bij kunt eten. Doppen, pannetje water op zetten. Als het kookt de kapucijners erin en even laten koken. Evt. wat zout erbij.

Snijbiet met ansjovis

Snijbiet gerecht van een klant: een makkelijke groente die je overal mee kan combineren. Door de pasta, in een rijst gerecht. Maar wat ook lekker is om het met ansjovis te stoven, witte bonen erdoor. Op smaak brengen met peper, zout en een beetje sap van een citroen.