Bericht van het land 29 september 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag 6 oktober  2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Spitskool, Waspeen, Komkommer en fruit.

Inhoud klein abonnement: Spitskool, Waspeen, Knolvenkel, Wortelpeterselie en Bosbiet geel.

Inhoud middel abonnement: Spitskool, Waspeen, Knolvenkel, Andijvie, Knolselderij en Bindsla.

Inhoud groot abonnement:  Spitskool, Waspeen, Knolvenkel, Andijvie, Knolselderij, Broccoli en Bindsla.

Bericht van het land

Het is een heerlijk herfstweertje op het land, een beetje regen en af en toe wat zon.  De steeds korter wordende dagen zorgen voor dauw in de ochtend en na de regen van afgelopen dagen, dan nu eindelijk voldoende vocht in de bodem.

In de kassen zijn de komkommers geruimd en word deze week veldsla en winterpostelein gepland. De tomatenplanten mogen nog een week blijven staan en maken dan plaats voor de landkers die langzaam door de winter heen zal groeien en pas in februari volgend jaar geoogst word.

Deze week in ieders pakket spitskool. Deze kraak verse najaars kool is op zijn best in een salade. Fijn raspen met een appel en wat geweekte rozijnen. Heerlijk! Eventueel wat smeuïg maken met yoghurt en een lepel mayonaise erdoor. Naar smaak peper en zout toevoegen.

Voor de combipakketten de allerlaatste komkommers van het jaar!

Let op!

Komende week leveren wij de pompoenen uit. Voor iedereen zal er dus een zak pompoenen zijn op het afhaaladres. Let er bij het meenemen van de zak op dat je de juiste maat meeneemt. Zowel Combi, Klein, Middel en Groot hebben een eigen formaat zak met passend gewicht en label!! Voor alle nieuwe abonnees: Deze zak vertegenwoordigt 1 enkel pakket, die de eerste week van januari niet wordt uitgeleverd ivm kerstvakantie.

Bewaartips: Alles kan in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).