Horsterhof groente abonnement 06 April 2021

Volgende groentelevering: Dinsdag 13 april 2021

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Raapsteel, Uien, Bloemkool en fruit

Inhoud klein abonnement: Raapsteel, Rucola, Uien, Winterpeen en Bloemkool.

Inhoud middel abonnement: Raapsteel, Rucola, Uien, Winterpeen, Bloemkool en Prei.

Inhoud groot abonnement: Raapsteel, Rucola, Uien, Winterpeen, Bloemkool en Prei.

Bericht van het land

Dit is het eerste enkele pakket!

Dit betekent dat het tweewekelijkse ritme overgaat in wekelijkse leveringen en hiermee de verse kasgewassen weer in uw pakket komen! De eerste raapsteel en rucola zit in het pakket, Het eerste echte voorjaarsgroen uit onze kassen.

Wat er verandert:

– de eieren zullen weer enkel geleverd worden, denk er aub aan dat u niet per ongeluk de eieren van iemand anders meeneemt.

– de groente wordt ook enkel.

– het incasso bedrag voor de fruittassen zal hoger zijn, omdat er wekelijks weer een fruittas wordt geleverd.

Ondertussen groeien de groenten in de kassen mooi door. Komende week kunnen wij de paksoi oogsten en snel hierop volgt de koolrabi, snijbiet, venkel en spitskool.

Het is een heerlijk voorjaarsweertje de zon wisselt zich in hoog tempo af, met soms stevige wind, hagel of een plensbui. Kijk ook eens naar boven voor die prachtige gekleurde lucht. Kortom een perfect voorjaarsweertje.

Niets meer aan doen.

Een fijne week gewenst en geniet van de eerste raapsteel!

Ook vind je een nieuwsbrief in je pakket! Deze schrijven we elk jaar in het voorjaar met wat meer achtergrondinformatie over het bedrijf, een terugblik en nieuwe plannen e.d. Geniet van het lezen hiervan!  Het opstellen en vormgeven is gedaan door Gonneke, een trouwe vrijwilliger die al jaren nauw betrokken is bij de Horsterhof.

Wij zijn dan ook trots op haar voor het maken van deze mooie nieuwsbrief!

Op vrijdag en zaterdag 7 en 8 mei en op 14 en 15 mei organiseren wij weer een plantjes markt, zie de flyer op de volgende pagina! Na de vele bezoekers van afgelopen jaar, hebben wij besloten om de plantjesmarkt over twee weekenden te verdelen en we zullen organisatorisch ook het een en ander verbeteren! Hou de website in de gaten begin mei voor de laatste update over de plantjesmarkt!

Fijne dag en eet smakelijk!

Bewaartips: Alle bladgewassen kunnen in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Liefst dan wel wassen met biologisch wasmiddel en geen wasverzachter! Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Producten zoals winterpeen, prei en bloemkool kunnen in de groenten la worden bewaard of een schuur, deze liever niet in plastic. Uien droog en relatief warm bewaren.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).