Horsterhof groente abonnement 1 November 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 8 november 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit

>Rode Biet, Catalogna, Knolvenkel en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Rode Biet, Catalogna, Knolvenkel, Groenselderij en Tomaat of Andijvie of Sla.
Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
> Rode Biet, Catalogna, Knolvenkel, Groenselderij, Knolselderij en Tomaat of Andijvie of Sla.
Groot abonnement = groot zwart krat.
> Rode Biet, Catalogna, Knolvenkel, Groenselderij, Knolselderij, Koolrabi en Tomaat of Andijvie of Sla.

Bericht van het land

Deze week het laatste enkele pakket! Vanaf volgende week 8 november het eerste dubbele pakket, dubbele eieren en enkele fruittassen.

Deze week voor iedereen Catalogna in het pakket. Dit is een bladgroente die oorspronkelijk uit Italië komt. Hij is iets wat bitter en dit vind je lever erg prettig. Je kunt hem rauw eten, maar ook gestoofd of in een roerbak gerecht. Verder op in het bericht van het land vind je een recept voor in de oven die we zelf elk jaar maken.

Het land raakt leger en leger en dat is uiteraard ook de bedoeling in deze tijd! We hebben met zijn allen hard gewerkt om gewas voor gewas binnen te halen en op te slaan in de schuur of in de koelcel. De haast die hiermee soms gepaard gaat is regen of juist vorst. Als het veel regent krijgen we het product vol met klei binnen en dat werkt niet prettig. Als het te koud wordt bevriest het product op het land. Dus wij zijn blij als alles op tijd binnen is en dit jaar hebben we natuurlijk geluk met alle droge warme dagen!

Ondertussen hebben we de kippenkar zodanig verplaatst dat het hok vlak achter de glazen kas staat. Door een glasplaat eruit te halen, hebben we hun uitloop kunnen vergroten, wat natuurlijk erg fijn is nu er afschermplicht voor onze kippen geldt. Pluimveehouders met minder dan 250 kippen hebben ipv ophokplicht, afschermplicht. Dit betekent dat de kippen een kleine uitloop bij het hok houden en dat er geen wilde vogels bij kunnen komen.

De kippen hebben nu 1 vak in de kas extra naast hun gewone uitloop en straks als de paprika en peper planten geruimd zijn, krijgen ze nog veel meer ruimte. Prima afgeschermd en een fijn ruim verblijf voor de winter!

Geniet van deze week en eet smakelijk! Groeten van het Horsterhof team!

Knolvenkel: in de soep, gestoofd of in een roerbak gerecht of rauw! Je kunt er alle kanten mee op. En maak verse venkelthee van het snij afval!

Catalogna: Lekker om te stoven of om te verwerken in een quiche.  Hier komt het recept: 1 bos/stuk Catalogna, 1 pakje bladerdeeg of een eigen gemaakt deegje (is meestal minstens zo lekker) 3 eieren, 60 ml koksroom, 1 gesnipperde rode ui, 1 theelepel citroenzest (het buitenste gele laagje van de schil) ½ teentje knoflook, fijngehakt 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt. Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de Catalogna in stukken van ongeveer 4 centimeter. Vet een quichevorm in en verdeel hier het bladerdeel over. Bak het bladerdeeg blind af op 180 graden. Verwijder na het afbakken het vetvrijpapier en de erwten.

Meng de eieren met de koksroom, rode ui, citroenzest, knoflook en de Parmezaanse kaas. Leg de gesneden Catalogna op het bladerdeeg en giet hier het eiermassa op tot de Catalogna net onderstaat. Bak de quiche af op 180 graden in ongeveer 10 minuten.

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).