Volgende groentelevering: dinsdag 8 oktober 2024
Combi abonnement = paars krat.
> Waspeen, Suikermais, Groenselderij en Fruit.
Klein abonnement = blauw krat.
> Waspeen, Groenselderij, Broccoli, Paprika punt en Andijvie.
Middel abonnement = groen krat.
> Waspeen, Groenselderij, Knolvenkel, Paprika punt, Andijvie en Aubergine.
Groot abonnement = zwart krat.
>Waspeen, Groenselderij, Broccoli, Paprika punt, Andijvie en 2x Suikermais.
Bericht van het land
Het herfstige weer komt overeen met de groenten die nog op het land staan: bladgewassen, prei en kolen. Deze kunnen het frisse weer waarderen en groeien gestaag door. De kippenkar is weer verplaatst naar een gemaaid stuk grasland waar de kippen kunnen scharrelen naar insecten en kruiden, wat je ook proeft in onze eieren!
De afgelopen weken hebben we ons best gedaan om de bodemstructuur te verbeteren door de aarde dieper dan normaal los te woelen en er direct weer groenbemesters op te zaaien. Deze beginnen alweer op te komen waardoor er voeding voor het bodemleven beschikbaar blijft en de bodem koolstof blijft vastleggen.
Het grootste deel van de pompoenen zijn binnengehaald, dan weet je dat de herfst echt is begonnen. Op dinsdag 15 oktober zal er voor iedereen een zak pompoenen geleverd worden, overeenkomstig met je pakket. Als je een klein groentepakket hebt, neem je een zak mee waar KLEIN op staat, heb je een middel groentepakket neem je een zak pompoenen mee waar MIDDEL op staat, groot met groot en combi met combi. Heb je alleen eieren of een fruittas dan neem je dus niets mee.
Deze zakken pompoenen leveren wij uit omdat wij ivm de kersttijd 1 week niet leveren. Hierdoor wordt dus de waarde van 1 pakket gecompenseerd in de vorm van een zak pompoenen.
- Save the date: zaterdag 19 oktober 2024 Herfstmarkt van 10 tot 15.00 uur.
- Iedereen die een vakantie tegoed heeft, is van harte welkom in de boerderijwinkel om dit tegoed te verzilveren in de vorm van boodschappen. Je kunt bij de kassa vermelden dat je een vakantie tegoed hebt. Dit tegoed is geldig tot en met 21 december 2024. Hierna verloopt het!
- Zou iedereen met het ophalen van de pakketten het juiste krat leeg kunnen halen aub?
Iedereen een goede week gewenst en geniet van de groenten!
Paprika-groenselderij ovenschotel: Was de selderij en courgette en snijd in stukjes. Maak de paprika schoon en snij deze in reepjes.
Bak de groenten heel even in weinig olijfolie aan beide kanten.
Fruit ui en knoflook en voeg daar het verkruimelde (vegetarische)gehakt aan toe. Bak het gehakt goed los. Als het gaat kleuren, zout, peper, peterselie, rozemarijn, oregano, komijn en tomatenpuree of gezeefde tomaten toevoegen en 10 min. onder regelmatig omscheppen zacht laten pruttelen.
Leg een laag groente in een ingevette ovenschotel, schep daarop het gehaktmengsel en dek de laag vervolgens af met de rest van de groente.
Maak van bloem, bouillon en ei een glad beslag en giet dat over het gerecht. Rasp de kaas erover. Zet de schaal ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 175°C.
Gegrilde maïs in de schil met romige pecorinodressing: Maak de dressing: doe de eidooiers, mosterd, citroen, knoflook, ansjovis, pecorino en een flinke hoeveelheid zwarte peper in een keukenmachine en pulseer een paar keer tot alles goed gemengd is. Terwijl de machine draait, giet u de olie er langzaam en gestaag bij tot alles goed gemengd is en de dressing een mayonaise-achtige consistentie heeft.
Zet een goed ingevette grote grillpan op hoog vuur, of steek je barbecue aan. Bereid de maïskolven voor door voorzichtig de schillen terug te trekken, laat ze aan de onderkant zitten; gooi de zijde weg door aan de draden te trekken.
Wrijf een flinke eetlepel dressing op elke kolf en strijk het glad om de korrels te bedekken. Trek de schillen omhoog om de maïs weer te omhullen (maak je geen zorgen als er wat van zichtbaar is) en, zodra de grill rookt, grill je de maïs, af en toe omdraaiend, tot de schillen volledig verkoold zijn en de binnenkant zacht is – 15-20 minuten.
Om te serveren, trek de schillen er weer af en wrijf alles in met nog wat dressing. Maak het af met een snufje extra pecorino en de peterselie en serveer met eventuele extra dressing ernaast.
Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. De bladgroenten het liefst vochtig in een plastic zak. Als je ze vergeet af te dekken dan drogen ze snel uit en worden ze slap.
De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).