Horsterhof groente abonnement 10 januari 2023

Volgende groentelevering: Dinsdag 24 januari 2023

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit

>Pompoen. Zuurkool, Knolselderij, Zoete Bataat, Winterpostelein, Witte Kool, Gele biet en Fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.
>Pompoen. Zuurkool, Veldsla, Knolselderij, Zoete Bataat, Winterpostelein, Witte Kool, Gele biet.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.
>Pompoen. Zuurkool, Veldsla, Knolselderij, Zoete Bataat, Winterpostelein, Witte Kool, Gele biet, Prei en Winterpeen.

Groot abonnement = groot zwart krat.
> Pompoen. Zuurkool, Veldsla, Knolselderij, Zoete Bataat, Winterpostelein, Witte Kool, Gele biet, Prei, Winterpeen, Bloemkool en Witlof.

Bericht van het land

Voor iedereen een heel gezond, blij en lekker nieuw jaar gewenst!

Wij hebben genoten van de rust en het gezellige oliebollen feest! En zijn nu met frisse energie weer aan de slag! We zijn blij met alle nieuwe klanten die deze week beginnen, welkom!

Nieuws:

  • Voor iedereen geldt dat er willekeurig door het jaar heen 4 vakantie weken kunnen worden genomen. Je kunt dus je pakket pauzeren. De incasso zal doorlopen en hiervoor ontvang je een winkeltegoed, die je in de boerderijwinkel kunt besteden. Het winkeltegoed is geldig tot en met zaterdag 23 december 2023! Hierna zal de winkel gesloten zijn.

Mocht je meer weken vakantie opnemen, dan kunnen we deze uiteraard pauzeren, maar niet meer tegen een tegoed. Hopelijk geeft dit voor iedereen wat ruimte tijdens vakanties! Het doorgeven van deze vakantie weken zal binnenkort via onze website verlopen. Tot die tijd graag via ons mail adres: info@horsterhof.nl

  • Afhaalpunt Dalweg: De openingstijden van Kweekland zijn gewijzigd, De code van het slot is veranderd en helaas niet meer openbaar voor onze klanten. Maar gelukkig is het hek op dinsdag geopend tot 20.00 uur. Hopelijk lukt dit voor iedereen. Mocht dit toch lastig zijn dan kun je op woensdag (in uitzondering op donderdag) nog terecht tot 13.00.

Bewaartips: Het is slim om de zoete bataat en de pompoen lekker snel te gebruiken. Deze groenten hebben het zwaar gehad met de flinke vorstperiode. We hebben ze goed verzorgd door ze af te dekken en warm te houden met kachels, maar met het uitzoeken kwamen we toch veel slechte pompoenen tegen. Vandaar dat we nu schrijven om hem sneller te gebruiken dan normaal.

Alle groenten kunnen het beste in de koelkast worden bewaard.  De bladgroenten vochtig in een plastic zak zodat het niet slap wordt. Mocht je koelkast vol zitten, dan kan de bieten en winterpeen ook op een andere koele plek neergezet worden. Even goed in de gaten houden dat ze niet te warm of te vochtig staan, anders gaan ze schimmelen. De zuurkool is 1 week houdbaar in de koelkast.

Groenten in de oven: Schil/snijd zoete aardappel, pompoen, gewone aardappels, wortels, gele biet en kleine stukjes/partjes/reepjes en meng ze in een grote kom met flink wat olijfolie. Leg ze op 1 of 2 bakplaten uit met bakpapier en op smaak maken met zout en peper. Evt wat zonnebloempitten en feta erover heen en dan in de oven totdat alles gaar is of een mooi bruin krokant laagje heeft. Wij zetten onze oven op 250 graden en moet dit zeker 40 minuten erin. Sommige ovens gaan veel sneller ????. Evt een salade of een gekookt eitje erbij!

Knolselderij salade: 120 gram quinoa koken en ondertussen 1 rode ui in ringen snijden en samen met 3 eetlepels witte wijnazijn, 2 eetlepels suiker en 1 theelepel zout in een kom mengen en in laten trekken. Daarna ca een halve knolselderij dunne plakjes van maken, bijvoorbeeld met de kaasschaaf, ook 2 a 3 appels op deze manier schaven. De knolselderij insmeren met wat citroensap tegen verkleuren. De quinoa goed uit laten lekken en laten drogen.

Meng daarna de quinoa en gemarineerde uien met de knolselderij en appel. Voeg 2 theelepels maanzaad toe (heb ik er zelf uitgelaten) en wat fijngesneden chilipeper en ca 15 gram grofgesneden koriander. Hussel alles door elkaar en proef even of er nog wat zout, suiker of azijn bij moet. De salade moet scherp, zoet en zuur van smaak zijn. Uiteraard kun je naar smaak variëren met de chilipeper.

Pompoen in de oven: even goed wassen en daarna halveren, pitten eruit en in dunne schijven snijden. Doe de parten in een grote kom met 1 tl kaneel, 2 eetlepels olijfolie, ¾ tl zout en peper. Leg de parten op de schilkant op een bakplaat met bakpapier en rooster ze ca 35 minuten in de oven op 220 graden totdat ze gaar zijn en de bovenkant begint te kleuren. Eruit halen en een beetje laten afkoelen en leg ze in een schaal. Maak de saus terwijl de pompoen in de oven staat: 200 ml griekse yoghurt mengen met een flinke scheut chilisaus. De tweede saus gaat als volgt: 1 knoflookteen, zout, 50 gram koriander (blad en steeltjes) fijn snijden en ca 4 eetlepels olie pureren met de blender. Sprenkel de pikante yoghurt saus over de pompoen en daarna de korianderpuree. Bestrooi ze met geroosterde pompoenpitten. Je kunt de pitten na de pompoen op 180 graden even kort in de oven roosteren, maar dit kan ook in een pan, terwijl de pompoen in de oven staat.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).