Horsterhof groente abonnement 10 Mei 2022

Volgende groentelevering: Dinsdag 17 mei 2022

Combi abonnement = klein donkerblauw krat inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Koolrabi, Andijvie, Uien en Fruit.

Inhoud klein abonnement: Snijbiet of Andijvie, Koolrabi, Sla, Spinazie en Uien

Inhoud middel abonnement: Snijbiet of Andijvie, Koolrabi, Sla of Knolvenkel Spinazie, Uien en Radijs.

Inhoud groot abonnement: Snijbiet of Andijvie, Koolrabi, Spinazie, Uien, Radijs en Knolvenkel.

Bericht van het land

De plantjesmarkt afgelopen weekend was weer net zo’n succes als voorgaande jaren. Al de door ons opgekweekte plantjes gingen vrijdag en zaterdag als warme broodjes de deur uit. Het was natuurlijk heel mooi weer en er waren een aantal leuke kinderactiviteiten, dit alles maakte het gezellig druk vrijdag en zaterdag.

Leuk om ook een deel van de groentepakket klanten te zien en spreken, dat geeft ons altijd veel energie.

Komend weekend hebben wij op zaterdag de start van de zelfoogst, er is nog een beetje plek voor dit seizoen. Mochten er geïnteresseerden zijn onder de pakket klanten kun je deze week nog overwegen om het pakket voor de zomermaanden om te zetten in een zelfoogst abonnement.

Op het land is het droog aan het worden, wij hebben de afgelopen zes weken bijna geen druppel water gehad en ook de onweersbui van zaterdag compleet gemist. Helaas! De bodem heeft nog voldoende vocht maar juist in het voorjaar als de snelle gewassen als sla, raapsteel en spinazie nog ondiep geworteld zitten, vinden ze geen aansluiting op de vochtige ondergrond. Alles wat gezaaid en geplant is tot nu wordt door ons beregent. Dat is flink wat extra werk, maar wij zijn blij dat het kan. Tegelijkertijd proberen in te spelen op de droogte door grotere plantingen als knolselderij en het zaaien van de pompoenen maar tijdelijk uit te stellen, in de hoop dat er komende weken toch nog wat gaat vallen. Zo niet wordt beregenen komende weken een dagtaak, maar we zijn dankbaar dat we dit kunnen doen op ons bedrijf!

Let op: De Groene Rijders bezorgen de komende weken alle groentepakketten in en rondom de stad met de elektrische fiets en auto. Hierdoor kunnen de pakketten wat later zijn dan anders, uiteraard nog steeds vóór 17.00 uur!

Tot zover het boeren nieuws. Goede week gewenst en eet smakelijk!

Groeten van het Horsterhof team!

Bewaartips: Alle groenten kunnen het beste in de koelkast, balkon, schuur worden bewaard.  De bladgewassen vochtig in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).