Horsterhof groente abonnement 10 november 2020

Volgende groentelevering: Dinsdag 24 November  2020

Combi abonnement = klein donkerblauw krat  inclusief fruit.

Klein abonnement = helblauw krat.

Middel abonnement = groot rechthoekig donkerblauw krat.

Groot abonnement = groot zwart krat.

Inhoud combi abonnement: Zoete Aardappel, Knolselderij, Prei, Savooie Kool, Knolvenkel, Paprika en fruit.

Inhoud klein abonnement: Zoete Aardappel, Knolvenkel, Groenselderij, Knolselderij, Prei, Wortelpeterselie, Savooie Kool, Winterpostelein.

Inhoud middel abonnement: Zoete Aardappel, Knolvenkel, Groenselderij, Knolselderij, Prei, Catalogna, Savooie Kool, Sjalotjes.

Inhoud groot abonnement:  Zoete Aardappel, Groenselderij, Knolselderij, Prei, Catalogna, Savooie Kool, Winterpostelein, Sjalotjes, Yacon en Palmkool.

Bericht van het land

10 NOVEMBER ZAL HET EERSTE DUBBELE PAKKET WORDEN GELEVERD:

LET DUS OP: EEN DUBBELE HOEVEELHEID GROENTE, DUBBELE HOEVEELHEID EIEREN EN EEN ENKELE FRUITTAS!

Een overzicht voor de komende tijd voor in je agenda J

10 november – 1e dubbele pakket

24 november – dubbel pakket

8 december – dubbel pakket

22 december – dubbel pakket

12 januari 2021 – 1e dubbele pakket van het nieuwe jaar

En let op: voor degene die nog een vakantie tegoed heeft openstaan van dit jaar, kan deze nog inwisselen in de boerderijwinkel in de vorm van boodschappen.

Dit tegoed is geldig tot en met 19 december 2020. Dit is de laatste dag dat de boerderijwinkel in 2020 geopend is. Het tegoed verloopt op 1 januari 2021!!

Het land is ondertussen bijna leeg, we hebben veel groenten geoogst en in de koelcel opgeslagen. De yacon en zoete aardappel krijgt een warmtebehandeling: dit houdt in dat we ze opgestapeld hebben in kuubskisten met een kacheltje eronder, lekker ingepakt in zeil, zodat al de het vocht van de klompen klei die er aan zit opdroogt, de schil van yacon en zoete aardappel steviger wordt en ze dus langer houdbaar zijn. Dit duurt ongeveer 3 weken.

We gaan binnenkort mest rijden en dan kan er geploegd worden zodat het land rust heeft. Hopelijk gaat het deze winter flink vriezen, want dit is erg goed voor de grond.

A.s. weekend op vrijdag en zaterdag gaat er een ton zuurkool open, vers uit het vat! Ook zullen er prachtige rookworsten te verkrijgen zijn van onze dieren.

Een deel van de varkens wordt ook dit jaar door Estee van het t Amusement  gebruikt. De Horeca aan wie wij normaal leveren hebben het zwaar, dus mocht je het leuk vinden om onze producten, waaronder buikspek van de varkens bij ’t Amusement in de vorm van een afhaalmaaltijd te eten komende week, kijk dan even op hun site!

Een fijne week gewenst!!

Bewaartips: Alle bladgewasen kunnen in de koelkast worden bewaard, liefst in plastic of een doek. Leg verse bladgewassen nooit zonder bedekking in de koelkast, want dan verlept het meteen. Producten zoals prei, knolselderij, savooie kool kunnen in de groentela worden bewaard of een schuur, deze liever niet in plastic. De zoete aardappel kan het beste buiten de koelkast net als bijvoorbeeld uien, droog en relatief warm bewaard worden.

De Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven Tel. 0316-262604. (Het beste bereikbaar via email.) www.horsterhof.nl  info@horsterhof.nl of volg ons op facebook of via Instagram (de_horsterhof).